NB I

Thomas Doll a magyar válogatottnak is üzent

Videók és edzői nyilatkozatok a 14. fordulóból.

Kapcsolódó cikkek

Ferencváros–Vasas 5-1

Thomas Doll, FTC: – Nagyon örülünk, hogy a szezon ezen részében már negyven pontot gyűjtöttünk. Nagyon jól kezdtük a meccset, nagy nyomás alatt tartottuk a Vasast, szépen játszottunk. Pont ez az, amit meg kell tanulnunk: az ilyen mérkőzéseken a kidolgozott helyzeteket értékesíteni kell. A széleken sok területünk volt, sok támadást tudtunk ott vezetni. Ramírez az egyik, Dilaver a másik oldalról nagyon jó labdákat tudtak előreadni, így sok gólhelyzetet tudtunk kidolgozni. Az utóbbi időben voltak kisebb problémáink a második félidőben, erről beszélgettünk is a játékosokkal. A szünetben erre készültünk is, de mégis, kezdem azt hinni, hogy a teában, amit a játékosok a pihenő során kapnak, van valami altató, mert a meccs egyetlen rossz időszaka a második játékrész elején volt… Köszönjük a nézőknek a támogatást, nagyon jó hangulat van a stadionban, sok szép eredményt elértünk már itt! Most megint egy hosszabb szünet következik. Sok játékosunk szerepel a válogatottban, minden labdarúgónknak szurkolunk, reméljük, mindenki megállja a helyét, nagyszerű lenne, ha Magyarország annyi év után ismét tudná kvalifikálni magát egy nagy tornán!

(forrás: fradi.hu)

Simon Antal, Vasas: – Már a második percben felborult a taktikánk. A korán kapott gól után elveszítettük az önbizalmunkat, a Ferencvárosnak minden bejött, így lett egy három-nullás félidő. Szünetig sajnos nem tudtunk komoly ellenállást kifejteni. A második félidőben jól vizsgázott a csapat, nagyon szép gólt rúgott Ubiparip, ami visszaadta a hitet. A második félidő első periódusában jól játszottunk, igaz a Ferencváros a biztos vezetés tudatában visszaállt. Le a kalappal a csapat második félidei teljesítménye előtt.

(forrás: vasasfc.hu)


Békéscsaba–Újpest 1-3

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Sajnos most sem tudtuk megtartani az előnyt, csakúgy, mint a Paks ellen. Ilyen szinten végig koncentrálni kell a labdarúgónak, nem szabad hibázni, mert azt az ellenfél azonnal kihasználja. A második félidő második felében nem tudtuk távol tartani a vendégeket a kapunktól, így a nagy újpesti nyomás góllá érett, és az egyenlítő gól megfogta a csapatot. Ennek lett a következménye, hogy néhány perc múlva ismét betaláltak a fővárosiak, és a hosszabbításban még egy gólt szereztek.

(forrás: beol.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mérkőzés elején kapott gyors gól nem szegte kedvünket. A sok kimaradt helyzet ellenére türelmesek maradtunk. Ahogy a félidőben mondtam is a srácoknak, tovább kellett játszanunk a saját játékunkat, hogy ezáltal további lehetőségekhez jussunk. A második félidőben számos helyzetet alakítottunk ki, amiből hármat gólra is tudtunk váltani, így megérdemeltük a győzelmet.

(forrás: ujpestfc.hu)


Debrecen – Bp. Honvéd 0-0

Kondás Elemér DVSC: – Nem úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogy elterveztük, ez annak volt betudható, hogy pontatlanok voltunk, jól zárt az ellenfél védelme, és ezt nem tudtuk feltörni, ha mégis sikerült, nem voltunk pontosak a befejezésnél, az ellenfél pedig a megszerzett labdákkal igyekezett jól sáfárkodni. Kevés volt az átlövés, nem találtunk embert a kapu előtt, a középre adott labdát jól hatástalanították a vendégek. A támadójátékunk nem volt hatékony ezen a mérkőzésen.

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon rossz sorozat után érkeztünk Debrecenbe, hogy egy nagyon erős csapat ellen lépjünk pályára. A Fradi után a Videoton és a Debrecen játékoskerete az, amely komoly erőt képvisel Magyarországon. Jó teljesítményt nyújtottunk, a taktikai utasításokat betartották a fiúk, örülni kell ennek az egy pontnak. A végén volt egy ziccerünk, kár, hogy nem sikerült gólra váltani, jó lett volna győzni, de a meccs képe alapján a nulla-nulla reális. Még sosem sikerült Kondás Elemér ellen nyernem, ez a statisztika most sem lett jobb, de annak örülök, hogy a játékunk javuló tendenciát mutat. Megyünk tovább előre.

(forrás: dvsc.hu)


Videoton – Diósgyőr 2-1

Horváth Ferenc, Videoton: – Nem volt egyszerű találkozó, kollégám egy igazi catenaccióval készült, amit nehéz volt feltörni. Az első félidőben nem voltunk elég frissek, erre számítottunk is, hiszen az elmúlt héten két komoly mérkőzést is játszottunk Szombathelyen. Az első játékrészben is jól játszottunk, csak lassabban, mint kellett volna, a másodikban már megfelelő volt a sebesség, sok lehetőséget alakítottunk ki. Nagy öröm, hogy a tizenkilenc éves, saját nevelésű Sejben Viktor első labdaérintéséből betalált, ez mindenképp büszkeség a klubnak. Sejben a Haladás ellen úgy játszott, hogy megérdemelte, hogy ma is beálljon, és úgy látom, lassan elkezdhet több szerepet kapni az első csapatban. Oliveira egyébként kisebb betegséggel küzd, ezért cseréltem le a szünetben. Sokat tettünk a győzelemért és sikerült is begyűjteni a három pontot. Egyre több fantázia van a támadójátékunkban, úgy érzem, pozitív irányba alakul a csapat.

Bekő Balázs, DVTK: – Jó meccset játszottunk, jól is játszottunk, a vereség ellenére gratulálok a csapatomnak. Sikerült megszerezni a vezetést, a félidőben azt mondtam, minden perc közelebb visz minket ahhoz, hogy a Vidi kinyíljon, ehhez képest a második félidő második percében gólt kaptunk. Ettől feszültek lettünk és rövidesen kaptunk még egyet. Szerencsétlenek voltunk, de nem érdemeltünk vereséget. Mindent megtettek a játékosok, hogy ponttal távozzunk Sóstóról, sajnos nem sikerült, emiatt van bennem keserűség.

(forrás: vidi.hu)


MTK–Haladás 0-1

László Csaba, MTK: – Több lehetőségünk volt a mérkőzésen, de mind kimaradt. Fájó a vereség, nem éreztem ellenfelünkben a gólt, sőt azt gondoltam, hogy kipasszoljuk őket és megnyerjük a mérkőzést. Nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, csak magunkra kell figyelni. Nem tudtunk gólt szerezni, mert a döntő szituációkban rossz megoldásokat választottunk. Nem vagyok mérges a csapatra, uraltuk a játékot, nem engedtük ellenfelünket kibontakozni, de az utolsó passzainkba mindig hiba csúszott, így nem tudtuk megszerezni a vezetést. Hidegebb fejjel kellett volna játszanunk, mivel egy jó döntés gólt eredményezhetett volna, a rossz döntésünk miatt viszont gólt kaptunk. A bajnoki szünetben össze kell szedni magunkat, és vissza kell találnunk a helyes útra. Gratulálok a Haladásnak!

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidőben a középső zónában birtokoltuk a labdát, de sok hibával játszottunk. Az MTK Budapest többször mögénk került és veszélyt teremtett a kapunk előtt. A második félidőre feljavultunk, zártabban játszottunk, közelebb voltunk egymáshoz és fel tudtuk pörgetni a játékot. Örülünk a győzelemnek, mert hosszú szünet következik. Sokat tettünk a győzelemért és megérdemelten vittük el a három pontot.

(forrás: mtkbudapest.hu)


Paks – Puskás Akadémia 4-2

Csertői Aurél, Paks: – Mozgalmas és izgalmas mérkőzést játszottunk a Puskás ellen. Úgy éreztem, hogy mindkét csapat gólra törően játszott, ennek meg is lett az eredménye, hiszen sok volt a gól és a gólhelyzet. Ebből mi jöttünk ki jobban, helyenként jól futballoztunk, de azért hibákat is elkövettünk. Ugyan nem mondanám ezt egy tipikus ki-ki meccsnek, de látványos, élvezhető mérkőzés volt.

(forrás: paksifc.hu)

Robert Jarni, Puskás FC: – Nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen mérkőzést. Négy gólt kaptunk, ebből három ráadásul olyan szituációból született, amire kifejezetten készültünk. Tudtuk, hogy rendkívül veszélyes a Paks pontrúgásokból. A kimaradt büntető ellenére sikerült fejben összeszednie magát a társaságnak és hamar kiegyenlítettünk. Egyenlő állásnál viszont jöttek az egyéni hibák, amiből gólt, gólokat kaptunk, így végül elment a meccs. Érdekes, dinamikus és mozgalmas találkozó volt, ahol az ellenfelünk négy rúgott góljának köszönhetően begyűjtötte a három pontot.

(forrás: puskasakademia.hu)

Olvasói sztorik