NB I

Magyar Kupa: Békéscsabán ma sírt a labda

És a nézők is. Ennyire gyenge meccset ritkán játszik két NB1 I-es csapat, mint ma tette az Előre és az MTK.

Békéscsaba Előre Fc – MTK 0-0(0-0)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: Takács János (Demeter János, Szilágyi Norbert)
Békéscsaba: Ilizi – Vadász, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Piermayr, Spitzmüller, Bagi (Szilágyi 90.) – Koroudijev (Szalai 84.), Birtalan (Kertész 67.), Punosevac
MTK: Groppioni – Bese, Poór, Grgics, Vadnai – Thiam, Vass – Szatmári, Kanta (Hujber 82.), Strestik (Deutsch 86.)- Hrepka (Varga Sz. 22.)
Sárga lap: Spitzmüller (20.), Punosevac (29.)

Nem lehet azt mondani, hogy egymásnak rontottak a csapatok a Magyar Kupa nyolcadöntőjének első mérkőzésén. Az első “helyzetecskére” a 11. percig kellett várni, de Strestik lövése megpattant Fabio hátán, így egy MTK szöglet következhetett.

László Csaba sokpasszos játékot kért az övéitől, nyilván nem arra gondolt, hogy békéscsabai játékosoknak…
Mert hibából bőven akadt mindkét oldalon. A 17. percben életjelet adott a labdarúgás Békéscsabán. Kanta szétlőtte a felső lécet, majd a kontrából egészen az MTK kapujáig jutottak a hazaiak.

Annak ellenére, hogy alig-alig akart focizni a két csapat, meglehetősen parázs hangulatú mérkőzés volt, a két edző többször összeszólalkozott, rengeteg volt az ápolás.

Az első félidőben egy kicsit aktívabb MTK-t láthattak a nézők, de a 0-0-s félidei eredmény teljesen igazságos volt.

– Úgy gondolom, hogy egy Magyar Kupa párharc első meccsének megfelelő a játék. Eddig rendben vagyunk, nálunk van a labda, itt az első félidő hajrájában átadtuk a teret ugyan, de én azt gondolom mi uraltuk a játékot. Megfogjuk oldani a helyzetet, és a második félidőben megpróbáljuk megnyerni a meccset – nyilatkozta az M4-nek Kanta József a szünetben.

A második félidő is rengeteg hibával kezdődött, alig volt folyamatos játék, helyzetekről pedig csak álmodhattak a nézők, akiket néha felriasztott ugyan Takács játékvezető sípja, de összességében, távol a család zajától, kipihenhették a nap fáradalmait.

A játékrész legizgalmasabb jelenete az volt, amikor Ilizi egy sima hazaadásnál luftot rúgott. A kapus szerencséjére a labda nem talált kaput, így a DVSC ellen beszedett potyák után nem került ismét céltábla a homlokára.

A visszavágón javíthatnak a csapatok.

Edzői értékelések
Zoran Spisjak a Békéscsaba edzője: Megdicsérném a csapatom. Nem engedtük az MTK-t, hogy mögénk kerüljön, nem hagytuk, hogy nagy helyzeteket alakítsanak ki. Nekünk ma az volt az elsődleges célunk, hogy ne kapjunk gólt, ezt teljesítettük. Van még 90 perc, megpróbálunk továbbjutni.
László Csaba az MTK edzője: Nem akarok belemenni, hogy melyik a jobb csapat, ki birtokolta többet a labdát. Volt egy tervünk, kipróbálni a csatár nélküli játékot. Jó edzés volt, megvannak a tanulságai. Nem vagyok elégedetlen, de jó lett volna nyerni.
Olvasói sztorik