NB I

Az utolsó tíz percben estek a gólok

A Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-et játszott a DVSC ellen a 13. forduló nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 1-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna 1513 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Puskás: Pogacsics – Fiola, Fodor (Herceg, 75), Kelic, Dinjar (Kocsis, 92.) – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevics, Sallai, Pekár – Lencse. Edző: Robert Jarni
DVSC: Radosevics – Mészáros, Máté, Brkovics, Korhut – Tisza (Szakály P., 60.), Zsidai, Varga J. – Kulcsár, Sidibe (Castillon, 80.), Balogh N. Edző: Kondás Elemér

Gólszerző: Lencse (82.), illetve Korhut (87.)

A DVSC-TEVA felcsúti vendégjátékával kezdődött az OTP Bank Liga 13. fordulója. A hazai Puskás Akadémia nem várta jó formában a találkozót, hiszen Robert Jarni együttese csupán egy pontra helyezkedett a kiesőzónától. A debreceniek egy Békéscsaba elleni 7-0-ás siker után nagy önbizalommal érkezhettek a Pancho Arénába.

Már az első percben szögletet rúghatott a Debrecen, a sarokrúgás után Sidibe bólintott mellé. Az első percekben a hazaiak a félpályát sem nagyon lépték át, a 10. percben aztán egy szép kontra végén Grgic bombázott fölé. Szépen-lassan kijött a szorításból a Puskás, Pauljevics lövését két védő blokkolta. A félidő derekán szabadrúgáshoz jutott a fölényben játszó DVSC, de Tisza eltörte a játékszert. Egy perccel később Sallai parádésan ugratta ki Lencsét, aki remek ütemben tolta el a labdát a kijövő kapus mellett, de kissé kisodródva kapu fölé lőtt, a mérkőzés addig legnagyobb helyzete volt ez.

A 31. percben egy debreceni kontratámadás végén Kulcsár került nagy helyzetbe, a csatár közeli lövését azonban Pogacsics bravúrral védte. Három perccel később Lencse betalált a DVSC kapujába, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. A szünet előtt néhány minutummal Sidibe hatalmas ziccerben eltörte a labdát. Az első félidőben kőkemény párharcokat, és egy-egy komoly lehetőséget hozott mindkét oldalon.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, Pauljevics és Grgic szép összjátéka után a debreceniek hálóőrének kellett nagyot védenie. Kezdeményezőbb volt ebben az időszakban a Puskás, de Sallai és Márkvárt lövése sem okozott veszélyt. Az 56. percben aztán a DVSC is próbálkozott, de Sidibe lövése nem okozott gondot Pogasicsnak. Félóra volt hátra a találkozóból, amikor a nagyon agilisen játszó Pauljevics lapos beadásáról Lencse és Pekár is csak pár centivel maradt le.

A második félidő második félidejére visszaesett a játék minősége, sok hibával, pontatlanul játszottak a csapatok. A 82. percben még volt ereje végigvinni egy gyönyörű kontrát a felcsútiaknak, amelynek végén Lencsének csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. A gólpasszt Pauljevics jegyezte (1-0).

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, Korhut ugyanis a 87. percben egy kétes fault után gyönyörű gólt rúgott szabadrúgásból a hosszúba (1-1).

– Az első félidőről rosszat nem lehet mondani. Csapatvédekezést láthattunk, kemény játék volt, kemény párharcokkal, helyzetekkel. Igaz, hogy ezek kimaradtak, de Sidibe, Kulcsár és Lencse előtt is volt lehetőség, csak a gól hiányzott. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, de nyíltabb játékor láthattunk, több hibával – ez általában jellemző a nyíltabb játékot játszó csapatokra. Viszont láttunk két szép gólt: egy mintaszerű kontra és egy nagyon jól kivitelezett szabadrúgásból. Az eredmény igazságos, mert bár kicsit többet támadott a Debrecen, de a helyzetek alakulásában, a gólokban, a fegyelmezett játékban körülbelül egyforma volt a két csapat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik