NB I

A Haladás hazai pályán is legyőzte a bajnokot

Gaál Bálint góljával 1-0-ra nyert a Szombathely, Király Gábor tizenegyest hárított a Videoton ellen.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Swietelsky Haladás – Videoton FC 1-0 (1-0)

Rohonci úti stadion, 3000 néző
Játékvezető: Kassai
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Iszlai, T. Wils, Németh M. (Medgyes, 75.) – Gosztonyi (Ugrai, 80.), Gaál B. (Fehér Z., 88.), Halmosi. Edző: Mészöly Géza
Videoton: Danilovics – Nego (Ivanovszki, 67.), Vinícius, Juhász, Fejes – Simon Á. (Pölöskei, 59.), Pátkai – Kovács I., Suljic, F. Oliveira – Feczesin (Soumah, 75.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Gaál (24.)

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Haladás a címvédő Videotont látta vendégül. Az első negyedórában nem láthattak helyzetet a nézők, a 16. percben Thomas Wils lőtt 20 méterről, de a labda egy méterrel elkerülte Danilovics kapuját. Két perccel később a túloldalon Oliveira került a büntetőterületen belülre, de egy egy szombathelyi védő blokkolta a próbálkozást.

A 20. percet átlépve a sokadik kétes ítélete után Kassai Viktor figyelmeztette a hevesen reklamáló hazai trénert, Mészöly Gézát. A 24. percben egy bedobást Gosztonyi csúsztatott meg a levegőben, aminek köszönhetően Gaál került ziccerbe, a szombathelyi támadó higgadtan a rövidbe passzolt (1-0).

Rögtön a középkezdés után Kovács István cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Feczesin elé tálalt, aki továbbpasszolta Szuljicsnak, a kapuból kirohanó Király azonban hatalmasat védett. A 32.percben kettőre növelhette volna előnyét a Haladás: Bosnjak iramodott meg a balszélen, faképnél hagyta védőjét, de visszagurítását Gosztonyi 10 méterről kapu fölé bombázta. Tíz perccel az első félidő vége előtt Oliveira tört kapura, de hatalmas ziccerben fölé lőtt. A 44. percben megint Gosztonyi tüzelt, 17 méteres lövését Danilovics kitolta a hosszú alsóból. Az első félidő nagy iramot, és sok helyzetet hozott.

A második játékrész elején kapuja elé szögezte a Vidit a Haladás, Németh Márió több szögletet is beadhatott, de komolyabb veszély végül nem alakult ki. Az 51. percben Gaál lépett ki a bal oldalon, felnézett, de végül a rövid sarkot vette célba, Danilovics azonban résen volt. Az 57. percben szabadrúgáshoz jutott a fehérvári együttes, de Fejes ballábas lövése nem találta el a szombathelyi kaput. A 62. percben az alapvonali asszisztens jelzésére büntetőt ítélt Kassai, Jagodics becsúszás közben kézzel érhetett a labdához, Feczesin jól helyezett tizenegyesét Király viszont hatalmas bravúrral kitolta a jobb alsóból. A szombathelyi publikum percekig éltette a válogatott kapust.

A 68. minutumban Halmosi beadása Gaálnak magas volt, de Gosztonyi kapura tudta kotorni a labdát, ami éppen Danilovics kezében landolt. Az egyenlítésért küzdő Videoton kezdte átvenni a játék irányítását, a meccs főleg a Haladás térfelén zajlott, de nagy helyzetig nem jutott el a bajnok. Néhány perc múlva kiszabadult a szorításból a Hali: Iszlai szólója után Gaál bombázott a jobbszélről, Danilovics kiütötte a lövést, a kipattanót pedig egy fehérvári védő tisztázta Halmosi elől. A Haladás többet tett érte, és jobban akarta a sikert, így megérdemelten győzte le hazai pályán is a Videotont.

– Nagyon tetszett a mérkőzés – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás korábbi kiválósága. – Jól játszott a Haladás, úgy érzem, hogy egy góllal megérdemelten nyertünk. Azonban nem tudom mi lett volna, ha Király Gabi nem fogja meg a tizenegyest, az volt a meccs sorsdöntő pillanata. Több helyzete volt a Halinak, de ha a büntetőt értékesíti a Videoton, akkor baj is lehetett volna. Az biztos, hogy egy nagyon jó meccset láthatott a közönség, nagyon örülök a győzelemnek, mert ez egy nagyon értékes három pont. A csapatnak volt tartása, és a játék is jó volt, nagyon egységes volt az egész Haladás. Fordulópont volt, amikor Király kivédte a tizenegyest, mert utána nagyon ránk jött a Vidi. Ha azt berúgják, akkor nem tudom mi lett volna a vége…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik