NB I

A Fradit nem lehet megállítani

Főleg 10 emberrel. A DVTK jóformán az egész meccsen emberhátrányban volt, sokat tett, hogy nyerjen, de Thomas Doll csapatának nincs ellenszere.
OTP Bank Liga, 14. forduló

DVTK – FTC 0-2 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion
Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Radoš – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – James, Kitl (Nikházi 51.) – Bacsa, Bognár I. (Koman 46.), Barczi – Novothny (Takács 75.)
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera (Pintér 81.), Nagy Á. – Varga R. (Haraszti 72.) Šesták (busai 72.), Lamah – Böde
Gólszerző: Sesták (29.), Lamah (79.)
Kiállítva: Tamás (18.)
Sárga lap: Kitl (55.) ill. Ramirez (31.)

A Ferencváros Diósgyőrben folytatta diadalmenetét. Thomas Doll együttese a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. Sorra érkeztek a zöld-fehér helyzetek. Böde és Sesták felváltva kerültek helyzetbe, nagyon formában vannak mindketten.

A találkozó egyik kulcsfigurája volt, amikor Takács lerántotta a gólra-törő Bödét, és a játékvezető kiállította a DVTK védőjét. A tíz emberrel játszó Diósgyőr már csak a védekezésre koncentrált. A 29. percig derekasan állták az újabb és újabb rohamokat, ekkor azonban Ramirez beadását védhetetlenül fejelte Rados kapujába Sesták.

A hazaiak az első 45 perc végére kijöttek a kapujuk elől, volt több ígéretes támadásuk is, de komoly gólszerzési lehetőségük nem akadt. A Fradi megbecsülte a labdát, az emberelőny, és a vezetés birtokában nyugodtan focizott.

A második félidő Böde helyzettel indult ugyan, de DVTK nem adta fel a meccset. Bátran mentek előre, igaz Dibusznak túl sok dolga ekkor sem akadt.

Annál inkább a másik oldalon Radosnak. A DVTK kapusa hatalmas bravúrokkal mentette meg csapatát az újabb góltól, a közönség többször éltette is.

A DVTK emberhátrányban is méltó ellenfele volt a Fradinak, a második félidő derekán kifejezetten jól játszottak, de a 79. percben jött a mindent eldöntő második fővárosi gól, így Bekő Balázs csapatának maradt a szimpatikus vesztes szerepe erre a szombat estére.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Vitelki Zoltán a DVTK korábbi vezetőedzője értékelte.
– Közepes színvonalú mérkőzést láttam – kezdte az értékelést a szakember. A mostani Fradi ellen még teljes csapattal is nehéz, a DVTK pedig gyorsan emberhátrányba került. A Thomas Doll csapata önbizalommal, magabiztosan focizott, rólunk ugyanez nem mondható el. Kár volt a kiállításért, de ilyenkor nagyon nehéz jó döntést hozni. Ez egy reflex mozdulat volt, de döntően befolyásolta a mérkőzést. Sajnos a DVTK játékán látszik a sikertelenség, az önbizalomhiány, és úgy láttam, hogy ezen a múltheti győzelem sem tudott segíteni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik