NB I

Mínusz kettőről nyert a Paks

A Békéscsaba már a kilencedik percben 2-0-ra vezetett, de nem tudott pontot szerezni.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Paksi FC 2-3 (2-0)
Békéscsaba, játékvezető: Berke
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Balog Zs., Piermayr, Fábio – Spitzmüller, Borbély – Calvente, Viczián (Szalai, 63.), Laczkó – Birtalan (Punosevac, 84.). Edző: Zoran Szpisljak
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Papp K. – Koltai T., Kesztyűs (Szakály D., 65.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Bajner, 65.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Birtalan (7., 9.), illetve Papp K. (54.), Szakály D. (81.), Bartha (97.)
Kiállítva: Szalai (92.)

A legutóbb Debrecenben komoly pofonba beleszaladó Békéscsaba vendége volt a forduló előtt a dobogó harmadik fokán álló Paksi FC.

Bár erre valószínűleg nem számítottak sokan, a Békéscsaba villámrajtot vett: a hetedik percben Birtalan Botond használta ki ziccerét, majd két percre rá ismét ő villant, Molnár kapus felett emelt a hálóba (2-0). Ívelt labdákkal próbálkozott a folytatásban a kissé talán megszeppent Paks, de ezek nem jelentettek komoly veszélyt Mursits kapuja előtt – tudósított a Paksi FC honlapja.

Nem találtak kaput a kísérletek, a félidő közepén például Borbély szabadrúgása ment el a kapu mellett. A 41. percben viszont Molnár tartotta meccsben a vendégeket: Birtalan tíz méterről leadott lövését védte. 2-0-ra vezetett a Békéscsaba a félidőben.

Paksi rohamokkal kezdődött a második félidő, és ennek hamar meg is lett az eredménye: az 54. percben Papp Kristóf hét méterről bólintott a csabai kapuba egy szögletet (2-1). Két percre rá majdnem jött a következő vendég gól: Mursits védett nagyot Gévay fejesénél. A 65. perctől állt a játék, eltört ugyanis a szögletzászló.

A hajrába érve Szalai fejesénél kellett figyelnie Molnárnak, majd a paksi kispadnál zajló eseményekre figyelhetett a publikum: Tököli Attila másodedzőt küldte a lelátóra a játékvezető. A 80. percben Papp révén kapufáig jutott a Paks, egy percre rá Szakály Dénes viszont már a kapuba talált: kapásból lőtte Szabó passzát a kapu közepébe (2-2). A ráadásban is a Paks járt közelebb a gólhoz: egy vendég lövést a léc hárított. Hiába a korai gólok, a Békéscsaba nem tudta megtartani előnyét, sőt Szalai kiállítása után még emberhátrányba is került. Ez pecsételte meg a hazaiak sorsát: a 97. percben Bartha szabadrúgása akadt a felsőbe (2-3).

– Úgy kezdte a Békéscsaba a mérkőzést, ahogy azt egy hazai csapatnak kell. Ehhez eredmény is párosult: kettő-nullra vezetett az együttes tíz perc után. Utána a Paks átvette az irányítást, de a játékában nem volt benne a gólveszély. A második félidőben már alakítottak ki helyzeteket a vendégek, melyből kettőt be is lőttek. A végén pedig egy ritkán látható szabadrúgásgólt láthattunk. Kettő-nullnál nem volt benne a meccsben ez az eredmény – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik