NB I

Szép gesztus a Fradi-drukkertől: kifizeti a kupaellenfél büntetését

A nagyecsedi drukkerek nem szidtak egyetlen ferencvárosi elöljárót sem.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról az MLSZ közlése alapján mi is beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Nagyecsed – Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzés közben tapasztalt, a hazai szurkolók másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél vezetőjének szidalmazásáért), nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, a rend nem megfelelő biztosításáért (a játékoskijáró folyosóján inzultálták az egyik vendégjátékost), a rendezők beazonosítására vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Nagyecsedet.

Ez a hivatalos indoklás. A valóság pedig a boon.hu szerint az, hogy az ecsedi drukkerek nem szidtak egyetlen ferencvárosi elöljárót sem. Ellenben az ellenőr a jelen lévő, meglehetősen népes Fradi-tábor tagjait (azokat, akik nem az előírásoknak megfelelően elkülönített, a regisztrált FTC-szurkolóknak fenntartott helyen tartózkodtak) ebben az esetben egy kalap alá vette a szatmári nézőkkel.

– Tudomásul vettük a döntést, persze, nyilván nem örülünk neki – reagált röviden és tömören a fejleményekre Fodor András, a nagyecsedi egyesület elnöke.

Szerdán délben aztán újabb fordulat következett: az egyesületet megkereste egy a fővárosban élő, egyébiránt szatmárcsekei kötődésű, Fradi-drukker vállalkozó, aki közölte: ő kifizeti a büntetést a Nagyecsed helyett.

Olvasói sztorik