NB I

Juhász Roland: még nem tökéletes minden, de már alakul

A Vidi hátvédje reméli, a Honvéd kiütésével maguk mögött hagyták a katasztrofális időszakot.

Kapcsolódó cikkek

Második gólját fejelte az idei bajnokságban Juhász Roland, de most először a megfelelő kapuba. A második fordulóban annak idején egy szerencsétlen mozdulattal csúsztatott saját kapujába a Videoton-Haladás mérkőzésen, azzal az öngóllal vesztette el a Vidi a meccset.Juhásznak és a csapatnak is borzasztóan sikerült a bajnokság első fele, ám a második szakasz első meccsén mintha már a tavalyi, bajnoki címig menetelő Videotont láttuk volna a pályán.
A magyar válogatott hátvédje is régi önmagát idézte, hibátlanul dirigálta a védelmet, ráadásul gólt is fejelt, beállítva a 3-0-s végeredményt a Honvéd ellen. Az idei harmadik Videoton-edző, Horváth Ferenc debütálása tehát hibátlanul sikerült, Juhász Roland pedig elégedetten tekinthet vissza a kispestiek elleni kilencven percre.

– Mondhatom, hogy ott kezdtük a Honvéd-meccset, ahol a Puskás Akadémia ellenit befejeztük – idézte vissza az előző, 3-2-es győzelemmel végződő hazai találkozót Juhász Roland a Rangadó.hu-nak – A mostani második félidő már emlékeztetett a tavalyi Vidire, játékban és eredményességben is. Remélem, továbbmegyünk ezen az úton, sokat dolgoztunk érte. De ez nem jelenti azt, hogy megelégedünk ennyivel, tudjuk, hogy még többet és még jobban kell dolgozni, hogy kiszolgálhassuk a közönséget.

Az edzőváltás gyakran kelti életre a botladozó csapatokat, de Juhász Roland szerint itt nem csak erről volt szó, mert a kispestiek sima legyőzésében a Bernard Casonit váltó, csak átmenetileg vezetőedző Pető Tamásnak is megvan a maga érdeme. Ugyanakkor a csapategységnek valóban jót tett az új tréner.
– Ferivel más hangulat érkezett, ez már az edzéseken érezhető volt, kellett persze a sikerélmény is, erre a hét közben a Magyar Kupa-forduló jó volt. Nőtt az önbizalom, csapatszinten és egyenként a játékosokban is, szerencsére ez a játékunkon is látszott – mondja Juhász. A folytatás nem lesz könnyű, hét végén például a remekül szereplő Szombathelyhez utaznak (akiknek, akárcsak a Honvédnak, szívesen visszavágnának a szezon elején elszenvedett vereségért). A cél immár a feljebb lépés.

– Nagyon bízom benne, hogy jobb lesz a második kör, mint az első volt. És ebből most mi jövünk ki jobban. A dobogó továbbra is közel van, a második helyért még nagy harc várható a Fradi mögött. Talán a szerencse is fordul, hiszen az első szakaszban hadilábon álltunk vele, ezt jelzik az öngólok, kiállítások. Tavaly minden összejött, most ősszel semmi. De ha teszünk érte, remélhetőleg a szerencse ismét mellénk áll – teszi hozzá Juhász Roland. Aki végezetül arról is mondott pár szót, hogy személyesen neki sem sikerült túl jól az ősz: sérülések hátráltatták, legutóbb egy könnyebb autóbalesetet is szenvedett, de lassan ő is maga mögött hagyja talán a rossz időszakot:
– Ha azt nézem, hogy hét közben még balesetem is volt, nem mondanám, hogy már minden tökéletesen alakult körülöttem, de próbálok ebből is erőt meríteni, ahogy mindig is tettem. Örömteli, hogy végre lehoztunk hátul egy meccset gól nélkül, ráadásul a másik kapunál meg eredményes voltam. De mindig csapatban gondolkozom, a legfontosabb, hogy a Videoton újra eredményes legyen – ha mindenki hozzáteszi, amit tud, még szép lehet ez a csúnyán indult szezon.

Olvasói sztorik