NB I

Mészárlást rendezett a Loki

Hetet lőtt Kondás Elemér csapata a Békéscsabának az élvonal 12. fordulójában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Debreceni VSC – Békéscsaba 1912 Előre 7-0 (1-0)
Debrecen, 2300 néző. Játékvezető: Szilasi
DVSC: Radosevics – Mészáros N., Máté P., Brkovics (Jovanovics, 60.), Korhut, Varga J. (Szakály P., 71.), Zsidai, Tisza, Kulcsár T., Balogh N., Sidibe (Sós, 66.). Edző: Kondás Elemér
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Vadász, Fabio, Calvente (Damjanovics, 74.) – Spitzmüller, Piermayer (Birtalan, a szünetben), Borbély, Laczkó Zs. – Viczián (Bagi, 69.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Kulcsár T. (32., 68.), Sidibe (52.), Balogh N. (53.), Tisza (64.), Zsidai (76.), Ilizi (öngól, 81.)
Kiállítva: Vaskó (70.)

Ellenfélként tért vissza Debrecenbe Zoran Szpisljak: Herczeg András korábbi segítője (2007–2010), aki bajnoki címet is ünnepelhetett a Lokinál, most a Békéscsaba trénereként ült a kispadon az élvonal 12. fordulójában.

Az első negyedórában a Debrecen birtokolta többet a labdát, de komolyabb helyzetig nem jutott, az Előre pedig a védekezésre koncentrált. A 21. percben majdnem megszerezték a vezetést hazaiak: előbb Tisza szabadrúgását vágták ki a kapu torkából, majd Zsidai lőtt a gólvonalon álló védőbe, végül pedig Balogh Norbert lövését blokkolták.

A 32. percben már nem menekült meg a Békéscsaba: Korhut indítása után Balogh cselezgetett, beadásából Kulcsár Tamás lőtt tíz méterről a léc alá (1-0). Ezzel vezetett a szünetben a Debrecen.

A második játékrészben futószalagon érkeztek a debreceni gólok, Kondás Elemér csapata mészárlást rendezett. Az 52. percben megint Balogh adott gólpasszt, ezúttal Sidibe lőtte be 13 méterről az átadását (2-0). Két perccel később Balogh a passzai után saját kezébe vette az irányítást: két méterről laposan lőtt a hálóba (3-0).

Nem állt le a Loki, a 64. percben Tisza cselezgetett szépen a tizenhatoson belül, mielőtt 12 méterről laposan lőtte ki a hosszú sarkot – a gólpasszt megint Balogh jegyezte (4-0).

Teljesen szétesett az újonc: a 68. percben Kulcsár kotorta be öt méterről a labdát, majd a hetvenedik percben a Balogh Norbert ellen szabálytalankodó Vaskó Tamást kiállították. Emberelőnyben még kétszer talált be a Kondás-csapat: a 76. percben egy kavarodás után Zsidai elé került a labda, aki hét méterről laposan lőtt a hálóba, majd a 81. percben bár Jovanovics lövését még védte Ilizi, utána addig pattogtatta a labdát, amíg röhejes öngólt szerzett.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:
– Nem egyszerű egy ilyen meccset értékelni… Már az első félidőben is lehetett látni, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat, de akkor még a Loki játékába is csúsztak hibák. Hogy a másodikban mi történt a Békéscsabával, azt nem tudom megmondani. Talán a kapusuk bizonytalansága nyomta rá a bélyegét az egész védelemre, ebből lettek a hibák. Mondjuk, az is biztos, hogy minden a hazaiak elé pattant, többször is csak az üres kapuba kellett passzolniuk. Hét gól az hét gól, ilyet egyetlen NB I-es csapat sem engedhet meg magának. Semmi tudatosság nem látszott a csabaiak védekezésén, amit nem értek, hiszen Zoran Szpisljakot jól ismerem. Biztos, hogy nála ennek a játéknak következményei lesznek. A meccs vége egy bohózatba ment át, nemhogy egy, inkább két- vagy háromosztálynyi különbség volt a két együttes között – értékelt Gyarmati András.
Olvasói sztorik