NB I

Ajkán kikapott a Haladás

Az NB II-es csapat győzelemmel búcsúztatta két korábbi játékosát.

A másodosztályú Ajka edzőmeccset játszott az élvonalbeli Haladással. Ajkai részről Schwarz Béla polgármester ajándékkal köszöntötte az aktív játéktól búcsúzó Mihalecz Pétert és Subicz Gábort (utóbbi sérülés miatt nem játszott, de ő végezte el a kezdőrúgást.).

Kaibás Dezső klubelnök egy-egy Ajka-mezt, a vendégek részéről Mészöly Gáza és Tóth Miklós ügyvezető egy-egy Haladás-dresszt adott át a Szombathelyen is megforduló labdarúgóknak. A harmadik ünnepelt, Szabó Levente munkahelyi elfoglaltság miatt végül nem tudott részt venni a barátságos búcsúmérkőzésen.

A 12. percben Besztercei, Zsirai összjáték után, utóbbi 16 méterről a kapu bal felső sarkába lőtt (1-0). Tíz perccel később a kapura törő Beszterceit buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Major értékesítette (2-0). A második félidő elején Sándor 28 méteres, nagy erejű szabadrúgása az egyik védő fejéről vágódott a kapu bal oldalába (3-0). Egy perc múlva a játékvezető buktatásért büntetőt ítélt a vendégeknek, amelyet Popin értékesített (3-1). Az 51. percben Pál ziccerben hibázott, a gyors Haladás-kontránál Szabó kapus feleslegesen futott ki, Popin elhúzta mellette a labdát és az üres kapuba gurított (3-2) – tudósított a veol.hu.

Felkészülési mérkőzés

FC Ajka – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2 (2-0)

Ajka, 200 néző. Játékvezető: Szilasi

Ajka: Jánosa – Zsirai, Kovács G, Pákai, Pesti – Császár, Horváth A. – Besztercei, Gunther, Major – Mihalecz P. Cserék: Szabó, Nagy, Zámbó, Mogyorósi, Sándor, Pavlitzky, Pál. Lattenstein, Bölcsföldi, Olasz. Edző: Jákli Péter

Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Jánvári – Nagy P., Iszlai – Gosztonyi, Németh, Medgyes – Gaál. Cserék: Gyurján, Th. Wils, Schimmer, Batarelo, Ugrai, Popin. Edző: Mészöly Géza

Gólszerzők: Zsirai (12.), Major (tizenegyesből 22.), Sándor (47.), illetve Popin (48., 51. – az elsőt tizenegyesből)

Olvasói sztorik