NB I

A barátnője “szerzett neki” csapatot

Magyar kapus védi a holland harmadosztály listavezetőjének hálóját. Sándor László a Puskás Akadémiáról indulva jutott el Amszterdamba.

Sándor László két évet védett a felcsúti Puskás Akadémia utánpótlás csapataiban, majd profi szerződést ajánlott neki a Videoton. Egy évet játszott kölcsönben Bicske NB III-as csapatában, később pedig a PAFC NB II-es együttese után a székesfehérvári klub tartalékcsapatának lett tagja. A hároméves kontraktus lejárta után úgy döntött, nappali tagozaton folytatja tanulmányait a BGF-en. 2014 nyarán ismerkedett meg későbbi, holland származású barátnőjével, ami nagyban megváltozatta életét. Ma már az Erasmus programnak köszönhetően Hollandiában tanul és a holland harmadosztály listavezetőjének kapujában áll, ahol magyar származású kapusedzővel dolgozik – olvasható a puskasakademia.hu-n

“Jelenleg Utrechtben, a Univesity of Apllied Sciences Utrecht hallgatója vagyok – meséli a magyar kapus – Ez után már csak a csapatkeresés maradt, de nem igazán tudtam segítséget szerezni kint, amit a barátnőm megelégelt, és addig telefonálgatott, amíg össze nem írt egy A4-es oldalnyi csapatot. Az első klub a listán az egyetlen amszterdami volt, ami talán a legfontosabb szempontnak számított ekkor, mivel tudtuk, hogy itt lesz albérletünk. Emellett Jorinde megemlítette, hogy az Amsterdamsche FC kapusedzője magyar. Szénási Béla a Vidiben és Felcsúton is játszott. Megszereztük a telefonszámát, felhívtam és elmeséltem neki a történetem. Elmondta, hogy megvan a három kapusuk, de ha szabad vagyok június 15-én, akkor megnéznek.

Az első edzőmérkőzésen rögtön lehetőséghez jutottam, mivel lesérült a kezdő kapusunk. Béla rengeteget segített nekem a pályán, és azon kívül is. Augusztus 23-án vasárnap volt az első bajnokink, éjfél körül jött a telefon, hogy úgy készüljek, én kezdek, mert a kezdő kapus beteg. Hát mondanom sem kell, hogy egész este ezen járt az agyam, nagyon feldobott. Az első meccset megnyertük 3-1-re, azóta a kapuban ragadtam és vezetjük a bajnokságot” – mesélte el történetét a PFLA-honlapján Sándor László.

Olvasói sztorik