NB I

150.000 forintért lehet szidni Pintér Attilát?

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

NB I

Fiola Attila (Puskás FC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Purguly Árpád edző (Békéscsaba) mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC – Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (Pintér Attila edző mérkőzés alatt történt folyamatos szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a DVSC – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek MLSZ szidalmazása) és szabályzati előírás megsértéséért 100.000 Ft, az Újpestet mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Rokszin Ádám (Szolnok), mint visszaeső, mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben hátulról megrúgta ellenfelét 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Dunaújvárost Hídvégi Sándor labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozást a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból 5 (öt) hónapra kizárja.

A FEB a Dunaújváros – Szeged 2011 mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárost szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért elrendeli, hogy a sportszervezet soron következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségei viselje.

NB III

Németh Béla (Tállya) 1, Sólyom Ádám (Somoskőújfalu) 1, Király Vitalij (Diósgyőr) 1, Tóth Máté (Monor) 1, Mészáros István (Szekszárd) 1, Lászik Milán (Békéscsaba), mint visszaeső 2, Csontos Krisztián (Balatonfüred) 1, Földes Milán (Dorog), mint visszaesőt 2, Gálfi László (III. ker.) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Albert István (Cigánd) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Réti István technikai vezető (Tállya), mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott, Szatmári Csaba vezetőedző (DVSC), mert a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1-1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a III. ker. – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a III. kerületet szabályzati előírás megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

A FEB a Honvéd – Újbuda mérkőzéssel kapcsolatban az Újbudát a regisztrációs kártya használatával kapcsolatos előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

Olvasói sztorik