NB I

Pintér Attila ellen tüntettek a drukkerek, a Vidi közben kétgólos hátrányból fordított

A Puskás Akadémia már a 22. percben 2-0-ra vezetett, de a székesfehérváriak nagyot küzdve megnyerték a meccset.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Videoton FC – Puskás Akadémia 3-2 (1-2)
Székesfehérvár, játékvezető: Erdős
Videoton: Danilovics – Szolnoki (Feczesin, 31.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pölöskei (Simon Á., 72.), Pátkai, Nego – Gyurcsó, Szuljics, Oliveira (Kovács I., 72.). Edző: Pető Tamás
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt (Pintér, 83.) – Pauljevics, Sallai (Tischler, 83.), Pekár – Lencse. Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Gyurcsó (33., 79.), Szuljics (50.), illetve Lencse (6.), Pekár (22.)
Kiállítva: Fiola (85.)

Puskás Akadémia az előző fordulóban pontot szerzett a Fraditól, míg a Videoton kikapott az újonc Békéscsaba otthonában. A két csapatban ennek ellenére volt valami közös: a várakozásoknál sokkal gyengébben kezdték a pontvadászatot.

Gyakorlatilag egy Pintér Attila-ellentüntetés lett a találkozó első húsz percéből. Úgy tűnt, a fehérvári keménymag nagyon nem szeretné, hogy a korábbi szövetségi kapitány leüljön a kispadra. A drukkereket az sem zavarta, hogy a 22. percben már 2-0-ra vezetett a Puskás Akadémia, rendületlenül Pintért szidták.

A Puskás első gólját Lencse szerezte a hatodik percben. Vinícius hatalmas hibáját használta ki a csatár. Pekár László 22. percben lőtt gólja pedig alighanem a forduló találata lesz. 24 méterről irgalmatlan nagy gólt lőtt egy legurított szögletből

A Videoton azonban nem adta fel. Folyamatosan nyomott Pető Tamás csapata, és Gyurcsó már az első félidő 33. percében egyenlíteni tudott. Szabadrúgásból, ez sem volt csúnya (1-2).

A játékrész végéig mindkét csapat előtt voltak lehetőségek, de a következő találatra a második félidő ötödik percéig kellett várni. Szuljics egyenlített (2-2).

Jó meccs volt. Helyzetek mindkét oldalon. Méghozzá hatalmas helyzetek. Gólt azonban a Videoton szerzett: Kovács István remek passza után Gyurcsó Ádám a 79. percben megszerezte a vezető találatot (3-2).

Az eredmény ezután már nem is változott. 3-2-re nyert a Videoton.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője Nagy László értékelte:
– Nagy öröm volt nekem, hogy egy ilyen mérkőzést láthattam – kezdte a szakember. Soha rosszabbat. Nem csak sok gól volt, hanem sok helyzet is. Úgy érzem a Videoton megérdemelten nyert, kicsivel több helyzetük is volt, de ezt elsősorban azért mondom, mert olyan helyzetben amilyenben ők vannak, kétgólos hátrányból felállni nagy teljesítmény. A Puskás nagyon taktikusan focizott, feljebb tolta a védekezését, ezzel is kényszerítették hibára Viniciust is. Aztán Feczesin beállásával kicsit változott a játék képe, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeik nekik is, de nem tudtak élni vele.
Olvasói sztorik