NB I

A kapufák kisegítették az Újpestet

Pocsék sorozatát Debrecenben sem tudta megtörni az Újpest, amely sorozatban nyolcadszor nem tudott győzni az élvonalban.
OTP Bank Liga, 11. forduló
DVSC-TEVA – Újpest FC 1-1 (1-1)
Debrecen, 4052 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté (Sidibe, 22.), Brkovics, Korhut – Jovanovic, Bódi, Zsidai, Tisza – Balogh N., Castillion (Kulcsár, 60.). Edző: Kondás Elemér
Újpest: Kovács Z. – Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl – Balázs B., Bardhi, Balogh B., K. Hazard (Perovics, 87.), Andrics – Diagne. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Tisza (28.), illetve Diagne (32.)

Kovács Zoltánt ezúttal nem góllövésre, hanem védésekre biztatták az Újpest szurkolói, lévén a fővárosiak első számú kapusát, Balajcza Szabolcsot helyettesítő hálóőrt éppen úgy hívják, mint a korábbi közönségkedvencet. Kovács – bajnoki összecsapáson – Debrecenben mutatkozott be a lila-fehéreknél, és szűk fél óra elteltével már az első találatát is megkapta.

A kevés eseményt hozó első periódust ugyanis Tisza Tibor gólja zárta le a találkozó 28. percében. Korhut beadását elsőre kivágták a vendégvédők, ám a debreceni futballista újra próbálkozhatott, s bár Castillion lökete nem ért célt, a kipattanót Tisza (egykori újpesti) a kapuba vágta.

Túl sokáig nem ünnepelhettek a hajdúságiak, ugyanis villámgyorsan jött az egyenlítés. Andrics kapu elé tartó labdáját Bardhi fejelte tovább, majd Diagne lábbal szerzett gólt. Felpörögtek az események, olyannyira, hogy két perccel később csaknem jött az újabb találat, ám Bódi Ádám távoli lövése a kapufát találta el. Még mindig az első félidőben jártunk, amikor Tisza tört kapura, ám a vele lépést tartó Heris az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A krónikához hozzá tartozik, hogy Kondás Elemérnek bő húsz perc után át kellett alakítani a Debrecen játékát, ugyanis Máté megsérült, s a helyére csatár, nevezetesen Sidibe érkezett.

A szünet után igyekezett emelni a fordulatszámon a Debrecen, Tisza, majd Bódi veszélyeztetett, ám az Újpest védelme állta a sarat. Mi több, a második felvonás közepén a budapestiek előtt is adódott két lehetőség, ám előbb Diagnéé, majd Hazadé maradt kihasználatlanul. A sorminta alapján ismét a hajdúságiak következtek, de hiába Sidibe és Bódi igyekezete, gól egyikből sem született.

Tíz perccel a vége előtt újabb „meccslabdához” jutott a Loki, csakhogy Sidibének ezúttal sem volt szerencséje, nyolc méterről a lécet találta el. Mi több, a slusszpoén sem jött össze a hazaiaknak, ugyanis a 86. percben az utolsó nagy lehetőséget is elpuskázták: Tisza kísérletét Kovács kapus hárította. Maradt az 1-1-es döntetlen, ami kudarc itt is, ott is, hiszen a Debrecen nem tudott az élmezőny nyomába eredni, míg az Újpest zsinórban nyolcadszor sem nyert.

forrás: ujpestfc.hu

– Mindkét csapat győzelemre játszott. Nagyban meghatározta a meccs képét, hogy a Debrecen vezető találata után gyorsan egyenlíteni tudott az Újpest. A második félidőben többet támadott a házigazda, akadt is néhány helyzete, ám hosszú ideje hiányzik az a labdarúgó, aki ezeket gólra váltja. Stílusosan futballozott az Újpest is – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője.
Olvasói sztorik