NB I

Első idegenbeli sikerét aratta a Paks

A tolnaiak eddig még gólt sem szereztek vendégként, most viszont 2-1-re nyertek az újonc Vasas otthonában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas FC – Paksi FC 1-2 (0-2)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Bognár T.
Vasas: Nagy G. (Hermány, 20.) – Osváth, Grúz, J. Pajovics, Hangya – Czvitkovics (Vida, 74.), Vukaszovics, Berecz – Pavlov, Ubiparip, Lázok (Remili, 57.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fröhlich, 87.), Kecskés (Kesztyűs, 33.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn, 64.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Remili (60.), illetve Koltai (23.), Bartha (42.)

Az idegenben még nyeretlen, sőt gólt sem szerző Paks az újonc Vasas otthonába látogatott az élvonal 11. fordulójában, szombaton délután.

A meccs elején Czvitkovics Péter közeli lövését védte Molnár Péter, majd az előretörő Hangya Szilveszter mutatott be egy remek szólót, a tizenhatoson belül gyanús körülmények között a földre került, ám a játékvezető nem adott tizenegyest. A 11. percben Lázok János gyönyörű szabadrúgása a keresztlécen csattant, majd Vukaszovics lőtt az oldalhálóba.

Az első negyedórát követően Jevgenyij Pajovics a tizenhatoshoz kilépő Nagy Gergely elől a hálóba fejelt. Az öngólt azonban nem adták meg, mert a játékvezető szerint a paksi Balázs Zsolt hozzáért a védőhöz, így szabadrúgást ítélt kifelé. A kapus és a légiós összeütközött, ezért Nagy Gergelyt lecserélték, előbb a pálya mellett parkoló mentőautóban ápolták, majd kórházba szállították. A 22. percben Lázok beadását Pavlov tíz méterről a földre fejelte, de a labda a kapufa mellé szállt. Az angyalföldiek cserekapusa, Hermány Bence gyorsan gólt kapott: a 23. percben Szabó János beadását Koltai Tamás védhetetlenül fejelte a hálóba (0-1).

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Vasas, de Berecz remek beadása elsuhant a becsúszó Pavlov lába előtt, a gólvonalról egy méterre. A 28. percben Szabó János veszélyeztetett, de Hermány kiütötte a labdát, majd Kesztyűs Barna kísérletezett távolról, ám kevéssel fölé lőtt. A 38. percben egy hazai szöglet után Berecz kapáslövése süvített el a keresztléc fölött. Két perccel később ismét Pavlov érkezett becsúszva a beadásra, de a labdát egy paksi védő a saját kapusára rúgta, onnan pedig szögletre pattant…

A hazai helyzeteket újfent vendéggól követte: a 42. percben Kulcsár labdáját Bartha 18 méterről küldte a hálóba (0-2).

Az 54. percben egy paksi szögletet Gévay centikkel fejelt mellé, majd a hatvanadik percben Czvitkovics labdájából a sérülése után vissszatérő, frissen beküldött Remili Mohamed egy ragyogó egyéni megoldás végén szépített (1-2). A folytatásban is támadásban maradtak az angyalföldiek, a nyolcvanadik percben Ubiparip a keresztléc fölé fejelt, a 92. percben Pavlov lőtt lesről a hálóba, majd a 95. percben Remili nagy lehetőségét védte bravúrral Molnár Péter.

A vendég tolnaiak rendkívül hatékony játékuknak köszönhetik a győzelmet, bár a játék képe alapján a (hatodik hazai találkozóján az ötödik vereségét elszenvedő) Vasas legalább a döntetlenre rászolgált volna. A Paks a mostani idény korábbi mérkőzésein egyetlen gólt sem szerzett idegenben, most viszont kétszer is betalált, ami három pontot eredményezett számára.

– A hazai csapat a mérkőzés nagyobb részében dominálni tudott, főleg az első félidő első fele volt nagyon nehéz nekünk – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Benedeczki Ferenc, a Paksi FC egykori csapatkapitánya. – A Vasas több helyzetet is kidolgozott, kapufát is lőtt. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy az első negyedóra végén nem adták meg a gólunkat – a hazai védő a kapusával ütközött, majd öngólt fejelt, de a játékvezető a partjelző intésére nem adta meg, számomra érthetetlen módon. Viszont a Vasas kapusának ezúton is jobbulást kívánok! Kétgólos előnyre tudtunk szert tenni az első félidőben, a második játékrész viszont szintén inkább Vasas-fölénnyel telt, de kevesebb helyzettel – inkább meddő fölény volt ez. Nagyon sokat dolgoztunk, hősiesen védekeztünk, veszélyesebb támadásokat viszont inkább az első félidőben dolgozott ki a Vasas. Végül egyet megtartottunk a kétgólos előnyünkből.
Olvasói sztorik