NB I

Csendes 1-1 Diósgyőrben

A Haladás továbbra is második maradt a táblázaton.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Diósgyőri VTK – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (1-1)
Miskolc, 3409 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Kovács G,. Tamás M. – Manjrekar (Egerszegi, 65.) – Okuka, Barczi, Kitl, Takács T. (Grumics, 65.) – Novothny. Edző: Bekő Balázs
Haladás: Király – Angyal , S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Medgyes (Gosztonyi, 60.), Th. Wils, Fehér Z., Németh M., Halmosi (Nagy P., 75.)- Gaál (Popin, 79.). Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Novothny (16.), illetve Németh M. (26.).

A hetedik a második ellen. A DVTK egy balul sikerült kispesti kitérő után fogadta a tabella második helyén álló, ám legutóbbi két hazai meccsén csak döntetlent játszó Szombathelyi Haladást.

A DVTK nagyon bekezdett a találkozó elején. Látszott, hogy Bekő Balázs együttese a három pont megszerzését tűzte ki célul. Novothny minden megmozdulása veszélyes volt, de Barczi is nagy lendülettel focizott.

A Szombathelyi Haladás a 16. percig bírta. Ekkor a mezőny legjobbja, Novothny Soma egy remek átvétel után megszerezte a vezetést a Diósgyőrnek (1-0). A Haladás ekkor kezdett el focizni. Kiegyenlített lett a játék. A 26. percben a szombathelyiek gólfelelőse, Németh Márió egyenlített (1-1).

Jó kis meccs kerekedett a találkozóból, egyik csapat sem játszott bunkerfocit, hiba viszont rengeteg volt mindkét oldalon.

A második játékrészt is a DVTK kezdte jobban, de miután Halmosiék visszaverték ezeket a támadásokat, a Haladás sebességet váltott, és sokszor szükség volt a hazai védők önfeláldozó mentésére, hogy megússzák kapott gól nélkül.

A hajrá is izgalmasra sikerült, de a találkozó ezen részét is a Szombathelyi Haladás uralta, de összességében reális eredmény született.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr előző vezetőedzője értékelte:

– Nagyon nagy szükségünk lett volna erre a három pontra – értékelte a látottakat a DVTK korábbi vezetőedzője. – És úgy érzem meg is lehetett volna szerezni. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteink voltak, megérdemelten szereztünk vezetést. Aztán, ahogy egyre jobbak voltunk, jött az önbizalom, a szombathelyiek a semmiből egyenlítettek, ez pedig megváltoztatta a játék képét. A Haladás masszív csapat, lehet látni rajtuk, mit akarnak játszani, sok jó játékosuk van, de ma verhetőek lettek volna, ha úgy tudtunk volna végig teljesíteni, ahogy az elején, így azonban ebben ennyi volt. Igazságos az eredmény.

Olvasói sztorik