NB I

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Békéscsaba

Hiába vezetett az MTK az utolsó percig, az újonc egy pontot otthon tartott az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – MTK 1-1(0-0)
Békéscsaba, játékvezető: Karakó
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász, Fehér Zs., Fabio – Calvente, Spitzmüller, Borbély, Laczkó (Punosevac, 74.), Viczián – Birtalan (Szilágyi, 67.). Edző: Zoran Szpisjak
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Strestík (Hrepka, 80.), Thiam (Hajdú Á., 67.), Kanta J., Varga Sz. (Gera D., 52.) – Ramos, Torghelle. Edző: László Csaba
Gólszerzők: Punosevac (93.), illetve Torghelle (64.)

Az előző hétvégén a bajnok Videotont legyőző Békéscsaba az MTK-t fogadta az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

A harmadik percben Strestík passzát Ramos gurította Ilizi kezébe. Nem sokkal később Birtalan lőhetett jó helyről szabadrúgást, de lövése elkerülte a kaput. A 15. percben Borbély már kaput talált állított helyzetből: Hegedüs bravúrral védett – derült ki az MTK-honlap tudósításból.

A 31. percben Calvente majdnem a felezővonalról tesztelte Hegedüst, de lövése nem okozott gondot az MTK kapusának. Két percre rá Varga Szabolcs cselezgetett a hazai tizenhatoson belül, lövése a védőkben akadt el. A 39. percben Kanta tűnt el védője mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető viszont nem látott szabálytalanságot. A játékrészt Viczián kapu fölött elszálló fejese zárta – nem született gól az első félidőben.

A szünet után a Békéscsaba került fölénybe, több helyzetet is kialakított az MTK kapuja előtt. Az 59. percben azonban már Ilizi mutatott be bravúrt Gera Dániel lövését követően. Öt perccel később a békéscsabai kapus is tehetetlen volt: Ramos pontos beadását a rutinos Torghelle Sándor passzolta a kapuba (0-1). Nem sokkal később Torghelle akár el is dönthette volna, de Ilizi ezúttal is védeni tudott.

A hajrába érve Viczián bombája kerülte el nem sokkal a kaput, majd egy MTK-fejest a gólvonalról tisztáztak a hazai védők egy szögletet követően. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Hegedüs mutatott be bravúrt, nem jött össze az egyenlítés a hazaiaknak. Nem úgy az utolsó utáni percekben: Punosevac egy lepattanó labdát pofozott a hálóba egy szabadrúgást követően, megmentve az egyik pontot ezzel csapatának – a vége 1-1.

– Az első félidőben nem volt igazán magas színvonalú a mérkőzés. A második játékrészre azonban felpörögtek a csapatok, az MTK vezetést szerzett, de a Békéscsaba teljesen rászolgált az egy pontra. A múlt hetihez képest ez egy más mérkőzés volt: az MTK nem birtokolta annyit a labdát, mint a Videoton. A Békéscsaba a találkozó vége felé már jobb volt labdabirtoklásban, mint az MTK. Más volt a játék, a Békéscsaba támadott inkább. A hazai együttes játékban felvette a versenyt a vendégekkel. A döntetlen reálisnak mondható, de voltak olyan szituációk – például tiszta helyzetből fejelhettek a hazai játékosok –, amiből akár a győzelmet is meg lehetett volna szerezni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.
Olvasói sztorik