NB I

VIDEÓ: Pekár bevágta, Torghelle és Németh Márió bepöccintette

A 11. forduló góljai, edzői nyilatkozatai.

Ferencváros – Bp. Honvéd 2-1

Thomas Doll, FTC: – Az elején túl sok teret hagytunk az ellenfélnek, ezért kaptuk a gólt. Megnehezítettük a dolgunkat: ha három védővel játszunk, akkor a szélsőknek is vissza kell segíteniük a védekezésben, ezáltal viszont túl sok teret hagytunk az ellenfélnek. Roland Lamah-nak először hátul kellett segítenie, úgy gondolom, jól látta el a feladatát. Nagyon örülök Varga Roland góljának, hogy hosszú idő után ismét be tudott találni, sokat dolgozott érte; Sesták pedig biztos, hogy hamarosan meglövi a maga gólját. Elsősorban annak örülök, hogy sikerült fordítanunk, a többi dologra nincs ráhatásunk.

Marco Rossi, Honvéd: – Megérdemeltünk volna egy döntetlent. Jól kezdtük a mérkőzést, de egy-nullnál hatalmas hibát követtünk el. Az is lehet, hogy szabálytalanság történt előtte, de arra nem is számítottunk, hogy ebben a stadionban nekünk fújjanak. Már a meccs elején volt két nagy helyzetünk, az első húsz-harminc percben jól is játszottunk, letámadtuk az ellenfelet. Azonban utána fölénk nőtt a Ferencváros, és olyan hibákat vétettünk, amit egy ilyen minőségű ellenfél ellen nem lehet. Ezért a Fradi utána két gólt is lőtt.


Vasas–Paks 1-2

Simon Antal, Vasas: – Tudtuk, hogy az NB I talán legjobban védekező csapata lesz az ellenfelünk, ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetünk volt, de sajnos Nagy Gergely kényszerű cseréje megtörte a lendületünket. Ezt követően kaptunk két gólt, így onnan már nagyon nehéz dolgunk volt. A második félidőben Moha révén szépítettünk, sajnos azonban az egyenlítés nem sikerült. Sok helyzetünk volt, de ezeket rossz százalékban használtuk ki.

Csertői Aurél, Paks: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, de aztán volt húsz jó percünk, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót. Eddig idegenben nem nagyon ment a gólszerzés, annak ellenére, hogy voltak lehetőségeink – örülök, hogy most két gólt is szereztünk. Azt senki ne várja tőlünk, hogy lefutballozzuk az ellenfelünket idegenben, hiszen a Vasas egy jó csapat. A végén is a hazaiak játszottak fölényben, de sikerült megőriznünk az előnyünket és fontos győzelmet arattunk.

(forrás: vasasfc.hu)


Videoton – Puskás Akadémia 3-2

Pető Tamás, Videoton: – A mai meccs kulcsa az volt, hogy a játékosok elhitték, tudnak nyerni. Jól kezdtük a meccset, de két hiba után két gólt kaptunk. Nem törtünk azonban össze és megfordítottuk a meccset. Ezzel a győzelemmel talán visszaszereztük a szurkolók megbecsülését is. Egész héten csak a feladatra koncentráltunk, aminek meg is lett az eredménye. Ezek a játékosok nem felejtettek el focizni, az ország legjobbjai vannak a Videoton keretében, és most már fizikálisan és mentálisan is helyrejöttek. Ma csapatként, egymásért küzdve győztünk. Sokat kell még dolgoznunk, hogy visszakerüljön a Vidi oda, ahova való, de jó úton járunk.

Robert Jarni, Puskás FC: – A nézőknek biztos, hogy nagyon izgalmas, érdekes meccs volt, számomra sajnos nem. Megvolt a kettő-nullás, remek eredmény már az első félidő felénél, jól játszottunk, határozottak voltunk, az első Vidi-gól viszont megfogott bennünket. Ettől függetlenül, még kettő-kettőnél is voltak jó kontráink, de nem sikerültek a befejezések, ma nem voltunk az igaziak. A második félidőben történtek további elemzést kívánnak, amit meg is fogunk tenni. Az elmúlt meccseken is sok helyzetünk volt, amiket nem rúgtuk be, ma sikerült kettőt is, de végül ez is kevés volt.

(forrás: vidi.hu)


Debrecen–Újpest 1-1

Kondás Elemér, DVSC: – Izgalmas mérkőzésen vagyunk túl, inkább a küzdelem dominált. Sikerült vezetést szereznünk, de hamar jött az egyenlítés. A meccs folyamén sokszor pontatlanok voltunk, a levegőben volt a labda, ahelyett, hogy a földön járattuk volna. Nem tudtunk úgy támadásokat vezetni, ahogy szerettük volna. A végén vezettünk néhány szép veszélyes akciót, de nem sikerült gólra váltani.

(forrás: dvsc.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Ma este a nézők, akik élőben tekintették meg a mérkőzést, kiváló találkozót láthattak, két jó csapat csapott össze, és úgy érzem, ezek közül mi voltunk a jobbak. Debrecenben mindig is nehéz dolgunk volt, hiszen a hazaiak most is erős gárdát vonultattak fel a fogadásunkra. Egy ilyen jó csapat ellen pedig nem lehet hibázni, egy apró tévedés, és szigorúan megbüntet az ellenfél. Úgy érzem, hogy a játék nagy részében képesek voltunk irányítani a játékot, amely helyenként nem csak nehéz és kihívásokkal teli volt, de a helyzetek számát tekintve akár a győzelmünket is hozhatta volna. Meg voltak a lehetőségeink, ezért van hiányérzetem, hogy nem hoztuk el mindhárom pontot. A labdabirtoklás terén is sokat javult a csapat, az egyéni és csapatszintű teljesítménnyel is elégedett vagyok. Régóta hiányzott ez a magas szintű együttműködés a csapaton belül, és úgy érzem, hogy szépen lassan beérik a kemény munka és a játékosok csapattá forrnak. Szeretnék gratulálni játékosaimnak, és sok sikert kívánok a Debrecennek a bajnokság hátralevő részében.

(forrás: ujpestfc.hu)


Diósgyőr–Haladás 1-1

Bekő Balázs, DVTK: – Tudtuk a mérkőzés előtt is, hogy nagy valószínűséggel nem lesz gólzáporos találkozó, hiszen a Haladás stabil védekezésből játszik. Az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést, jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, gólt is szereztünk. Azt gondoltam előzetesen, hogy körülbelül egygólos mérkőzés lesz, és ez igaz is lett, de sajnos sikerült gyorsan „kiegyenlítettnünk” az ellenféllel. Megint olyan hibát követtünk el egy beadásnál, amit nem lehet. Onnantól kezdve nagy küzdelem folyt a pályán, de helyzetek nem alakultak ki. Mindenki odatette magát, becsülettel harcolt, azonban nálunk a kreativitás hiányzott, hiszen egyetlen olyan játékos volt a pályán Barczi Dávid személyében, aki kreativitást tudott vinni a játékba. Tőle azonban nem várható el, hogy minden támadásban részt vegyen, minden támadásban olyan momentuma legyen, amitől több helyzetünk lesz. Becsülettel tettük a dolgunkat, dolgoztunk rengeteget, fegyelmezettek voltunk. Sajnáljuk a kihagyást, mert ahogy mondtam, ez egy egygólos találkozó volt, amit megnyerhettünk volna.

Mészöly Géza, Haladás: – Az első félidei gólváltás után kiegyenlített játékrészt láthattunk. A második negyvenöt percben jobban mezőnyfölényben, játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, játékban egészen szép dolgokat csináltunk. Sajnos a végjátékban az utolsó passzok nagyon hiányoztak ahhoz, hogy gólt szerezzünk. Összességében, értékes pontot szereztünk, egy pici hiányérzet azért van bennünk, mert a második félidei játék alapján volt lehetőség egy újabb bravúrra. Ez nem sikerült. Az első kör végén egy vereséggel a második helyen állunk. Stabil csapat vagyunk, az egyenlítés után lábra kaptunk.

(forrás: dvtk.eu)


Békéscsaba–MTK 1-1

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Izgalmas meccs volt. Az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Hátrányban sem adtuk fel, fegyelmezettek voltunk, még ilyen jó csapat ellen is, mint az MTK, tudtunk ilyen szinten játszani. Pszichésen bírtuk a terhelést, gratulálok a csapatomnak, megérdemeltük az egy pontot.

László Csaba, MTK: – Nehéz ebben a pillanatban szavakat találni. Az Újpest ellen hátrányból visszajöttünk, most nem tudtuk megtartani az előnyünket. Jó úton járunk, de sajnos ilyen meccset még nem tudunk lehozni. Nem vagyok mérges, de sokkal jobban kellett volna figyelni. A gólunk után két helyzetünk is volt, valamelyikből gólt kellett volna szereznünk. Sajnos a végén, az elpasszolt labda, és a szabadrúgás megpecsételte a sorsunkat, csak saját magunkat okolhatjuk az elveszett két pontért. A Békéscsaba jól játszott, és megérdemelte az egy pontot.

(forrás: mtk.hu)

Olvasói sztorik