NB I

“A DVTK-nál nagyon értenek a támadásokhoz”

A modern futballban az utolsó negyedórában sok minden el szokott dőlni, ez a meccseikre különösen igaz - véli Mészöly Géza a Haladás trénere.

Szombaton 18 órától a Diósgyőr otthonában vendégszerepel a Swietelsky Haladás az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A Haladás továbbra is a második helyen áll a tabellán, de az elmúlt két játéknapon hazai pályán csak döntetlenre futotta a Honvéd és a Vasas ellen. A DVTK nagyon gyengén kezdte a szezont, szépen lassan kezdett magára találni. Jelenleg a hetedik pozíciót foglalja el, legutóbb kikapott a kispestiek vendégeként. A zöld-fehérek vezetőedzője, Mészöly Géza a www.haladasfc.hu-nak nyilatkozott a találkozó előtt.

– Olyan csapat ellen lépünk pályára, amely nagyon ért a támadáshoz, és pontrúgásból is nagyon veszélyes. Bognár és Barczi is a játékosom volt, életveszélyesek a szabadrúgásaik, Novothny Soma pedig az ügyeletes gólfelelőse a diósgyőrieknek, egy nagyon jól fejelő játékosról van szó. Nagyon figyelnünk kell az utolsó negyedórában, hiszen a Diósgyőr mérkőzésein mindig történik valami. A modern futballban az utolsó negyedórában sok minden el szokott dőlni, a DVTK meccseire ez különösen igaz. Nagyon nagy szerepe lesz a beszálló játékosoknak is, hogy a cserék mennyire tudnak segíteni. Igazi csapatmunkára lesz szükség. Ami működött idegenben a DVSC, a Videoton és a Békéscsaba ellen, azt meg kell mutatnunk a diósgyőriek otthonában is – mondta.

A Haladás trénere beszélt a két hazai döntetlenről is.

– A támadójátékunkat továbbra is fejlesztenünk kell azokkal a játékosokkal, akik a támadásainkért felelősek. Tudni kell azért, hogyha a Fradiból kivennénk mondjuk Bödét, Lamah-t és Gerát, akkor egy más csapatról lenne szó. Úgy érzem, hogy ez a mi esetünkben is így van, és ez nem túlzás, három meghatározó játékosunkra sem számíthatunk, ezt nem szabad elfelejteni. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk, ami kell ahhoz, sikerrel vegyük ezt az akadályt.

Olvasói sztorik