NB I

Fradi-tragédia: „a táborban történhetett valami”

Özvegye szerint nem ugyanaz az Eisemann László tért vissza Törökországból – a legendás gyúró nyáron lett öngyilkos.

Kapcsolódó cikkek

Máig nem tudni, a Ferencváros és a magyar válogatott bohém gyúrója, a 61 éves korában, nyáron elhunyt Eisemann László miért vetett véget életének. Most özvegye, Ildikó beszélt a szörnyű napról és férje problémáiról a Blikk hasábjain.

– Ahogy telik az idő, egyre rosszabb… Laci örökké jött-ment, mint a távirat, a mai napig azt gondolom, hogy egy túrán van, és egyszer csak bekopog az ajtón: „Anya, itt vagyok!…” – mesélte a Sport Plusznak az özvegy, aki két momentumot említett a tragédia lehetséges okaként: volt férje még a februári autóbalesete következtében poszttraumás sokkot kapott, illetve az özvegy szerint a Fradi törökországi edzőtáborában vehetett végzetes fordulatot párja élete.

– A táborban valami történhetett… Nem azt mondom, hogy a balesete után tökéletes állapotban volt, de Törökországban valami történt. Talán rossz hírt közöltek vele… Nem akarok találgatni, senkit megvádolni, de az tény: halálszürkén jött haza. Nem az az Eisemann László tért vissza a családjához, aki elment… Innentől kezdve nem lehetett felrázni, jókedvre deríteni, és nem is mosolygott – panaszolta az özvegy.

Bármi is történt a táborban, az biztosan még a februári baleset előtt volt, hiszen a Fradi – az özvegy rosszul emlékszik – januárban készült Törökországban.

A lap megkereste a Ferencvárost is, de a vezetőség nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A Blikk úgy tudja, a törökországi edzőtáborban nem látszott semmi különös Eisin. Ugyanolyan vidámnak és jókedvűnek tűnt, mint korábban, semmi nem utalt arra, hogy tragikus lépésen gondolkodna a gyúró.

A temetéssel kapcsolatban elhangzottak még olyan mondatok, amelyekből úgy tűnik, Ildikó asszony valamiért nagyon haragszik a zöld-fehérekre.

– …Bár a költségeket a Ferencváros állta, ezt egyszerűbb megtenni, mint az ügyeket intézni. S hogy azóta hányan telefonáltak? Akár a nagy Fradi-családból, akár máshonnan? Egy kezemen meg tudom számolni… – nyilatkozta a gyúró özvegye.

Olvasói sztorik