NB I

Kedden egyeztetnek az ultrák a kormánnyal

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága hívta meg őket.

Kapcsolódó cikkek

Kedden egyeztetnek az ultrák az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságával, a találkozót utóbbi fél kezdeményezte – derült ki az Ultras Diósgyőr Facebook-oldal bejegyzéséből.

Az ultrák írásából kiderült, remélik, hogy egy eredményes egyeztetés előjeleit tapasztalták meg a meghívással. A találkozónak volt előélete: a Szurkolói Iroda megfogalmazott egy levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben közbenjárását kérték a szurkolók, hogy az általuk korábban megfogalmazott problémák megoldása kerüljön ismét napirendre. A levelet azonban nem kellett elküldeniük, mert megérkezett a meghívó a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságtól.

A szurkolók szerint bizakodásra adhat okot, hogy a szurkolók képviselői és a kormány ezzel a feladattal megbízott tagja ugyanúgy érezte a helyzet rendezésének fontosságát, illetve hogy a táborok visszatérése, amely Kósa Lajos nyári ígéretére tett gesztus volt, nem volt hiábavaló.

Íme a levél, ami nem került elküldésre, de mutatja, hogy mindkét fél elérkezettnek érezte a pillanatot az egyeztetésre.

Tisztelt miniszterelnök úr!

Közös szenvedélyünk, a labdarúgás miatt kérjük a közbenjárását!

A hazai labdarúgó mérkőzéseken tapasztalható egyre csökkenő nézőszámokat megelégelve, Kósa Lajos idén nyáron hangot adott azon véleményének, miszerint új, nézőbarát szabályozási környezetet kell teremteni a sportrendezvényeknél, mert úgy látja, „ma kifejezetten kényelmetlen labdarúgó-mérkőzésre járni” s ez elriasztja a szurkolókat a sportesemények látogatásától.

A honvédelmi és rendészeti bizottság elnökétől ígéretéhez hűen meghívást is kaptak a szurkolók egy egyeztetésre, amit egy országosan ismert és elismert társunk tragikus halála miatt le kellett mondanunk. Kósa úr, rendkívül megértően azt javasolta, hogy a parlamenti munka őszi megkezdésekor térjünk vissza a problémák közös megoldására. Azon kijelentése után, miszerint „megoldjuk a szurkolói regisztráció problémáját” a korábban bojkottot hirdető szervezett csoportok visszatértek a hazai lelátókra, ezzel kifejezve bizalmukat a kormánypárt felé.

Sajnos az élet közbeszólt, mert az országra egy, a szurkolókénál sokkal komolyabb probléma zúdult a migráns özön formájában. Ha valakiknek, akkor a szervezett szurkolói csoportok tagjainak nem kellett elmagyarázni a probléma komolyságát, a benne rejlő veszélyeket, ezért nem is sürgettük az egyeztetést.

Miniszterelnök úr a napokban egy turistacentrum átadásán a következőket mondta, mellyel szóról szóra egyetértünk:

„Az országot meg kell védeni, és ebben nem lehet engedményt tenni, ugyanakkor a kormány a normális élet építéséről sem mondhat le”
A gondolata utolsó részére hivatkozva szeretnénk kérni, hogy kérje meg Kósa Lajost a szurkolók képviselőivel történő újbóli kapcsolatfelvételre, hogy a hazai lelátók újra elkezdjenek benépesülni!

Olvasói sztorik