NB I

Balotelli-imitátor bohóckodik Újpesten

A botrányhőst, Mario Balotellit utánozza Mbaye Diagne, az Újpest szenegáli csatára. Az öltözőben azt kérte, hívják inkább Mariónak.

Különleges gólörömöket választ az NB I-ben eddig két találatot jegyző Mbaye Diagne. A Ferencváros elleni derbin szerzett gólja után a pályán készített szelfiket magáról, míg az MTK-nak fejelt találatát követően a meze alatt viselt trikón üzente a nagyvilágnak: Why always me?, azaz Miért mindig én? Az elhíresült mondatot a 2011. október 23-án lejátszott manchesteri derbin, a United–Cityn (1-6) nyomtatta a trikójára az akkoriban még a vendégcsapatot erősítő Mario Balotelli.

A jelenleg a Milanban futballozó olasz válogatott csatár nagyszerű képességei ellenére inkább a balhéiról híresült el. Ez a gólörömében mutogatott üzenet is azért született, mert úgy érezte, túl sokat foglalkozik a közvélemény a pályán kívüli dolgaival.

Arra a kérdésre, hogy Diagne is üzenni akart a nagyvilágnak, vagy Balotellit, mint példaképét utánozta a hétvégén, a Borsnaknem sikerült választ kapnia a főszereplőtől. Minden bizonnyal utóbbiról van szó, hiszen a lap tudomására jutott, hogy a Juventustól kölcsönben lévő szenegáli futballista azt kérte csapattársaitól, szólítsák csak Ma­riónak. Ő azonban még egyelő­re szenved a nevek megtanu­lásával.

– Egy csomó olyan játékossal is kijövök, akinek ugyan még nem tudom pontosan a nevét, de ettől még jól megvagyunk – árulta el Diagne a Hatnull elnevezésű újpesti stadionmagazinnak, amelynek azt is bevallotta, szelfizős gólöröme tervezett volt, tudta, hogy betalál a Fradinak.

Olvasói sztorik