NB I

Eltűnt ezer szurkoló Kispesten

A Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK találkozó hivatalos nézőszáma 2012 fő volt. A hivatalos...

A labdarúgó NB I 10. fordulójában Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK találkozót rendeztek a Bozsik Stadionban. A hazaiak 2-1-es győzelmével zárult találkozón már a félidőben kihirdették a hivatalos nézőszámot, ami 2012 fő volt.

A boon.hu munkatársai azonban ezt a számot irreálisnak tartották, ezért a második játékrész alatt minden szektort lefotóztak, majd az elkészült fényképeken minden egyes szurkolóra egy pontot helyeztek, végül megszámlálták, mennyit kaptak.

Az ő számaik igencsak különböztek a klub hivatalos munkatársai által számoltaktól: 698 hazai szurkoló mellett 263 diósgyőrit állapítottak meg, ami összesen 961 szurkolót jelent. Ez 1051 fővel kevesebb annál, mint amit a Honvéd közzé tett.​

Természetesen előfordul, hogy néhány szurkoló a félidő alatt veszi igénybe a mellékhelyiséget, illetve a büfét, vagy a stadion egyéb pontján, és nem a lelátón tartózkodik, de ha a hiányzó csaknem ezer ember mind hot-dogért állt sorba, akkor igencsak jövedelmező dolog a Budapest Honvéd étkezési partnercégénél tulajdonosnak lenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik