NB I

Kanta számára vegyes a kép az iksz után

Egy büntetőt kihagyott, egyet belőtt az MTK csapatkapitánya Újpesten.

Ha egy vállalkozókedvű filmrendező el akarja készíteni a legendás Indul a bakterház fociverzióját, nyugodtan használhatja alapanyagként a szombat esti Újpest–MTK (2-2) mérkőzésfelvételét, hiszen – ahogy mondani szokták – volt minden, mint a búcsúban! Két kihagyott és egy belőtt tizenegyes, számos elpuskázott lehetőség, kapufa, kiállítás, mezőnyjátékos a kapuban, négy gól és döntetlen.

Az egyik elrontott, és az egyetlen értékesített büntető az MTK csapatkapitánya, Kanta József nevéhez fűződik, aki a lefújás után négy témában is kifejtette véleményét.

A döntetlenről

Vegyes a kép, hiszen az egész mérkőzés során elég sok helyzetünk volt, akár meg is nyerhettük volna, de igazság szerint a végén örülnünk kellett, hogy ikszre mentettük. Ez ilyen meccs volt… Az Újpest rúgott két gólt, mi rengeteg helyzetet és két tizenegyest is kihagytunk. Lehet mondani, hogy jogos döntetlen született, mert véleményem szerint mi egyáltalán nem érdemeltünk vereséget ma este – kezdte Kanta József.

Az első tizenegyesről

Az volt a gond, hogy nem ment be… Balajcza Szabolccsal már elég sok párharcot vívtunk, most ő nyert, gratulálok neki, amiért kivédte a büntetőmet. Nagyon jól felkészült belőlem, ez nyilvánvaló. Sajnálom, hogy nem sikerült belőni, mert ha az első félidőben egyenlítünk, akkor azért lehetett volna más is a mérkőzés végkimenetele.

A második tizenegyesről

Lélektanilag is fontos volt, hiszen az utolsó pillanatokban lőttem, és mezőnyjátékos állt a kapuban. Igyekeztem gyorsan ellőni a labdát, nem vártam ki, hogy ne legyen probléma. Gondoltam, hogy egy mezőnyjátékos nem úgy védi a tizenegyest, mint egy kapus. Örülök, hogy bement végül is.

Az üzenet

Az egész MTK nevében jó egészséget és kitartást kívánok Lázár Bencének. Úgy gondolom, neki fontosabb meccse van, mint amilyen ez volt… – mondta végül Kanta.

Olvasói sztorik