NB I

Nem bírt egymással a Paks és a DVSC

Az élvonal tizedik fordulójában Pakson játszott 1-1-et a Debrecen.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Vad II.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Koltai (Hahn, 77.), Kecskés T., Bertus (Bor, 85.), Bartha – Balázs Zs. Edző: Csertői Aurél
DVSC: Radosevics – Mészáros N., Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics (Tisza T., 56.), Bódi, Varga J. (Zsidai, 27.), Ferenczi (Kulcsár T., 83.) – Balogh N., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Bartha (8.), illetve Tisza T. (63.)

Az OTP Bank Liga tizedik fordulójában a Paksi FC a Debrecent látta vendégül. Szakadó eső és erős szél fogadta a csapatokat a szombat este rendezett találkozón.

Az első lövést a vendégeknél jegyezhettük fel, Bódi szabadrúgása halt el Molnár Péter ölében. A nyolcadik percben azonban már a Paks támadhatott, és ki is használta a lehetőséget: Balázs Zsolt beadását követően Bartha László találta meg a lecsorgó labdát, és közelről a hálóba lőtt (1-0). Öt perccel később Bódi beívelését hatástalanította Molnár, majd nem sokkal később a másik oldalon Radosevics mutatott be védést.

A félidő hajrájába érve Ferenczi János beadása után Molnár kezében kötött ki egy debreceni fejes. A fordulásból a Paks rúghatott szabadrúgást, de Radosevics is figyelt Bartha bólintásánál – derült ki a paksi klubhonlap tudósításából.

A második félidőt is góllal nyitotta a Paks, de a szabadrúgás után szerzett találatot les miatt nem adta meg a játékvezető. A 62. percben ismét Bódi lövését védte Molnár, egy perccel később azonban már tehetetlen volt a kapus: egy szögletet követően Tisza Tibor 15 méterről a védők között lőtt a hálóba (1-1).

Az utolsó húsz percet Kecskés helyzete nyitotta, majd Korhut lőtt jó 35-ről – Molnár bravúrral védett. Nem sokkal később Bertus tesztelte a debreceni kapust – Radosevics is bravúrt bemutatva védte a kapuját. A hajrában is megvoltak a lehetőségek a csapatok előtt, de az eredmény már nem változott: egy-egy pontot szerzett a Paks és a Debrecen a tizedik fordulóban.

– Sajnos nem lett olyan pozitív végkicsengése a meccsnek, ahogyan vártam. Győzelmet érdemeltünk volna, sokat is tettünk érte és jobban játszottunk a Debrecennél – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szakály Dénes, a Paksi FC sérült játékosa. – Nem sikerült megszereznünk a második gólt, amivel eldönthettük volna a találkozót, pedig voltak helyzeteink. A DVSC egy szöglet utáni lepattanó labdából egyenlített, szerintem nem tehettünk róla. Nem volt rossz az ellenfél, amely az előző két meccsét egyaránt egy-nullra nyerte meg, és szerintem most is azt tervezték, hogy a stabil védekezés mellett találnak egy gólt. Úgy éreztem, nem igazán mernek játszani, inkább arra mentek rá, hogy kihozzák ikszre, vagy egy-nullás győzelemre a találkozót. A siker nem jött össze nekik, de még egyszer mondom, egy pontot is szerencsésen vittek el tőlünk.
Olvasói sztorik