NB I

Nézze meg mind a 13 szombati NB I-es gólt

Videók és edzői nyilatkozatok az élvonal tizedik fordulójából.

Újpest–MTK 2-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A meccs elejétől győzelmi kényszerben játszottunk. Az első gól megszerzése után rögtön arra koncentráltunk, hogy megtartsuk az előnyt. Utána akadtak gondjaink, Kálnoki Kis is megsérült, volt néhány nem várt változtatásunk. A második gólt is sikerült megszerezni, de utána sem mentek gördülékenyen az előre passzok, és az előny megtartása már nem jött össze, a második félidőben jobban játszott az MTK. A játékosok motiváltak voltak, de nyomás alatt játszottak, nem tudtak felszabadultan futballozni.

László Csaba, MTK: – Simán nyerni kellett volna ezt a meccset. A saját csapatomtól nyolc olyan helyzetet láttam, amit be kellett volna lőni. A lényeg viszont az, hogy olyan csapategységünk van, amivel vissza tudtuk hozni az eredményt döntetlenre. A két jogos tizenegyes kimaradt, ez van, attól függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert talpra álltunk. A két kihagyott tizenegyesnél ürességet, tehetetlenséget éreztem, de bíztam a csapatban, az egész második félidőt uraltuk. Két hatalmas hibából kaptuk a gólokat. Már az első félidőben is olyan helyzeteink voltak, amiket be kellett volna lőni, helyette kaptunk egy hidegzuhanyt: kettő-null. Azonban ha hiszel a csapatodban, hiszel abban, amit dolgozunk, akkor nem adod fel soha a kispadon. Próbáltam kívülről segíteni a csapatnak, onnan is úgy éreztem, hogy nincs velünk a szerencse sem. Megérdemeltük volna a három pontot, de nem jött össze. Lehet örülni az egy pontnak, hiszen null-kettőről jöttünk vissza.


Haladás–Vasas 1-1

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nagy taktikai csatával. Az eredmény ismeretében bármennyire is furcsa, büszke vagyok játékosaimra, sajnos kicsúszott a kezünkből két pont. Az történt a pályán, amit elterveztünk, sok jó egyéni teljesítmény volt és a beszállók is hozzátettek a játékhoz. Rendben, nem volt csili-vili, látványos a játékunk, de jelenlegi helyzetünkben ez nem is lehetett reális elvárás. Kontrolláltuk a védekezést, támadásainkban is volt erő, akadtak lövéseink, nagyon sajnáljuk, hogy egy pici hibát elkövettünk a végén, amivel rögtön élt a Vasas. Már a második hazai meccsünk volt, amelyiken a végén két pontot veszítünk, aki azt gondolta, vagy nyilatkozta, hogy szerencsés csapat a Haladás az most is láthatta, ez nem így van. Sokat tettünk a győzelemért, az történt a pályán, amit mi akartunk.

Simon Antal, Vasas: – Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen a Szombathely igazolta a tabellán elfoglalt második helyét. Az első félidőben egyik kapu előtt sem adódtak nagy helyzetek, egyik portásnak sem kellett védenie. Mindkét csapat kereste a fogást a másikon, a labdabirtoklás nagyjából ötven-ötven százalék körül lehetett. A hazaiak nagyon veszélyesen kontráztak, a bal oldalon Bosnjak és Halmosi jól indultak mélységből. Figyelnünk kellett, hogy hátul ne lazuljunk fel. A második félidőre valamivel jobban jött ki a Halads, nagyon rákapcsolt, egy szép bal oldali támadásuknál rosszul helyezkedtünk ez pedig megbosszulta magát, gólt kaptunk. A cserékkel sikerült felráznunk a csapatot, voltak lehetőségeink, míg korábban több hasonló meccset elveszítettünk, ezúttal sikerült döntetlenre hoznunk. Értékes pontot szereztünk egy olyan csapat otthonában, ahonnan nehéz pontokat elvinni. Gratulálok csapatomnak. Németh Máriót a jobb oldalra vezényelte Mészöly Géza, ez az elején megzavart bennünk, de aztán a csapat hamar reagált erre, nem volt ebből gond.

(forrás: haladas.hu)


Puskás Akadémia – Ferencváros 0-0

Robert Jarni, Puskás FC: – Nagyon érdekes mérkőzés volt. A Ferencváros hajrábeli nagy nyomásgyakorlása előtt nekünk is voltak kontráink. Lehetőségeink, félhelyzeteink, amelyeket értékesíthettünk volna. Az utolsó tizenöt percet elég nehéz volt kivédekezni, Pogacsics Krisztiánnak volt egy óriási védése is volt. Összességében elégedettek vagyunk. Örülhetünk és büszkék lehetünk magunkra, hogy mi tudtuk megállítani a Ferencváros győzelmi sorozatát. Ellenfelünk volt a kezdeményezőbb, az ő akaratuk érvényesült, mégsem tudott konkrét, nagy helyzeteket kialakítani, kivéve a mérkőzés vége felé. Talán ha a befejezéseknél még határozottabbak lennénk, jobb eredményt is elérhettünk volna, de az egy ponttal is nagyon elégedettek vagyunk.

Thomas Doll, FTC: – Ma nem játszottunk valami jó meccset. Egyáltalán nem tetszett, hogy a támadásaink során túl sok labdát veszítettünk. A helyezkedéseink ugyanakkor jók voltak, kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek kapura lövésre. Hiányoltam a tizenhatos vonalánál az erőt, a passzokat, elmaradtak a kiharcolt szabadrúgások… Az nem elég, ha jó a labdabirtoklási arányunk, de nincs bennünk elég erő, és még a labdát sem tudjuk eljuttatni a kapu elé, mert az első védő tisztázni tud a beíveléseinknél. A jövőben többet kell befektetnünk a saját játékunkba, de örülünk az egy pontnak.

(forrás: fradi.hu)


Békéscsaba–Videoton 2-0

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Rengeteget dolgozott ma a csapat, minden egyes játékos maximálisan betartotta, amit kértünk tőle. Meg tudtuk fogni a Videoton három gyors támadóját, nem hagytunk nekik területet, két szép kontrával pedig meg tudtuk nyerni a meccset. Úgy érzem, kezd beérni a munkánk és lassan összeáll a csapat, gratulálok mindenkinek, megérdemeltük a három pontot.

Pető Tamás, Videoton: – Bármit is mondanék, üres fecsegésnek tűnhet egy ilyen meccs után, értetlenül állok az eredmény előtt. Úgy gondolom, hogy mi próbáltuk játszani a focit, járattuk a labdát, de gólt nem szereztünk, az ellenfél pedig háromszor jutott el a kapunkig és kétszer is betalált. Kialakítottuk a helyzeteket, végigvittük a támadásokat, de a befejezéseknél rendre rosszul döntöttünk. A múlt héten remekül működött minden, ma viszont nem sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat.

(forrás: vidi.hu)


Paks–Debrecen 1-1

Csertői Aurél, Paks: – Jól játszottunk az első félidőben, majd kijöttünk a másodikra, és most itt a sajtótájékoztatón azt tudom mondani, hogy úgy érzem egy szabályos gólunkat nem adták meg. Ez egy kicsit megfogott bennünket, pedig kettő-nullánál nyilván más lett volna a játék. Ekkor ránk jött a Debrecen, aminek meg is lett az eredménye. Harcos mérkőzés volt, egy mély talajú pályán, amin sajnos nem sikerült győznünk, de mindkét csapat odatette magát. A játékunk jobb volt, mind az MTK ellen, és örvendetes, hogy a meccs nagy részében mi uraltuk a játékot, de az eredmény a legfontosabb. Jó lett volna nyerni.

(forrás: paksifc.hu)

Kondás Elemér, DVSC: – Az időjárás ellenére változatos, jó iramú mérkőzés volt, a győzelemre játszott mindkét csapat. Sajnos hamar gólt kaptunk. Ezután igen masszívan védekezett a hazai csapat. Folyamatosan voltak támadásaink, helyzeteink. A mérkőzésen leginkább a küzdelem dominált. Az első félidőben gyengébben játszottunk, ám Tisza beállásával lendületet váltottunk, veszélyesek voltak a szögleteink, ebből sikerült gólt elérni. Nagy csata volt, reális eredmény a döntetlen.

(forrás: haon.hu)


Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Küzdelmes mérkőzés volt a mai, örülünk, hogy győztesen jöttünk le a pályáról. Nagyon nehéz összecsapásra számítottunk, az is volt. Igaz, az ellenfélnek voltak hiányzói, Nikházi, Koman vagy Bacsa, de ez mit sem von le sikerünk értékéből. Összességében megérdemelten nyertük meg a meccset, bár kétségtelen, hogy szerencsés pillanatokban szereztük a gólokat, hiszen a félidők végén a Diósgyőrnek már ne volt ideje válaszolni. De ezt a fajta szerencsét ellenfelünk ismeri, hiszen többször így szereztek pontokat a közelmúltban.

Bekő Balázs, DVTK: – Kezdeném azzal, hogy ha a meccs egészét nézzük, négy szabályos gól született, mégis kikaptunk kettő-egyre. Másképpen alakul minden, ha megadják a szabályos gólunkat, a huszonnyolcadik percben, Novothny fejese után. A félidő végén semmi nem indokolta, hogy hátrányba kerüljünk, mégis így történt, de hát ilyen a foci. Jól is játszottunk, nagyon nem tudom bántani a csapatom, de nyilván voltak hibák, ami miatt ez a vereség bekövetkezett. Nagy csata volt, nagy fizikai harc, sajnálom, hogy a végén kihagyott a koncentrációnk és elvesztettük a mérkőzést.

(forrás: boon.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik