NB I

Kétszer villant a végén a Honvéd

A kispestiek az első és a második félidő végén is gólt szereztek, így nyertek a Diósgyőr ellen.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Bozsik-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovics, Bobál D., Baráth – Hidi, Kamber, Nagy G. (Gazdag, 74.) – Vernes (Délczeg, 79.), Youla (Vasziljevics, 74.), Holender. Edző: Marco Rossi
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. – James, Kitl – Okuka, Bognár I., Barczi – Novothny (Grumics, 72.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Vernes (45+1.), Kamber (92.), illetve Barczi (50.)

Az elmúlt fordulók eredményei alapján ellenkező előjellel várta az élvonal tizedik fordulóját, és az egymás elleni mérkőzést a mostanában visszafogottabban teljesítő Honvéd, illetve az elmúlt fordulókban egyre inkább magára találó Diósgyőr.

A DVTK csapatában sérülés miatt nem léphetett pályára Antal Botond, Szenad Huszics, Halmai Ramon, Koman Vladimir, Nikházi Márk és Georges Griffiths. Bacsa Patrik eltiltás miatt nem játszhatott. A hazaiaknál visszatérhetett a kapuba Kemenes Szabolcs.

A nyolcadik percben Barczi Dávid fejesét Kemenes vetődve védte. A tapasztalt hazai kapus rossz kidobása után Eperjesi betört a tizenhatoson belülre, de lövése elment a kapufa mellett. A 21. percben Kitl Miklós távoli kísérlete a kapufán csattant. Két perccel később Vernes tette a labdát az üresen érkező Nagy Gergő elé, de Ivan Rados kapus jól zárta a szöget, és elakadt benne a 15 méterről érkező lövés.

A 28. percben egy szép diósgyőri támadás végén Németh Milán továbbította a labdát Novothny Soma fejére, aki lesről fejelt a hosszú sarokba, ezért a gól érvénytelen volt. A 36. percben Bognár István szabadrúgását követően Kemenes nagy nehezen kiütötte a labdát, éppen James elé, aki nyolc méterről, egyből a kapu fölé lőtt. Az első felvonás hosszabbításában Vernes Richárd a kaputól 14 méterre, fordulásból lőtt, a labda megpattant az egyik blokkolni igyekvő védőn, így gurult a jobb alsó sarokba (1-0).

A vendégek kezdtek jobban, de szép lassan átvették a játék irányítását a kispestiek. Vernes nagyon élt a jobb szélen, passzai után Youla és Nagy Gergely is megszerezhette volna a vezetést. Nem tették, így Vernes a szünet előtt magára vállalta a dolgot, és szép akció végén talált be.

A folytatásban Nagy Gergely lőtt kétszer, de egyszer sem volt pontos, aztán az ötvenedik percben Okuka labdáját a berobbanó Barczi Dávid levette, majd a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Az 56. percben egy hazai szöglet után Ignjatovics a léc alá akart lőni 12 méterről, de Rados kiváló reflexszel kitolta a labdát, majd kisvártatva Holender kísérletét is hárította. A kispesti offenzíva folytatódott: Kamber lövését a diósgyőri kapus a keresztlécre ütötte. A 67. percben Bognár István révén a DVTK is próbálkozott, de Kemenes védett, majd Kitl Miklós veszélyes, lapos beadását is hatástalanította.

A 75. percben Vernes ugrott ki, egyedül vezette kapura a labdát, azonban Németh Milán utolérte és elpiszkálta előle a tizenhatos vonalán. A 92. percben egy hazai szabadrúgás hosszan szállt a levegőben, Kamber pedig közelről a hálóba fejelte (2-1).

forrás: paksifc.hu, honvedfc.hu

– Rég láttam ilyen jó meccset! A diósgyőriek úgy jöttek ide, hogy nyerni akarnak, az elején uralták is a játékot, nagyon jók voltak, nem bunkerfocit játszottak. Aztán magára talált a Honvéd, és pariban volt a vendégekkel, tudatosan fociztak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője. – Százszázalékos ziccerek nem voltak, de mindkét kapu felváltva forgott veszélyben, majdnem minden támadás lövéssel ért véget. Az első félidő utolsó pillanatban szerzett gól nagyon jól jött a kispestieknek, akik a második felvonást ugyanúgy kezdték, kapufát is lőttek. A Diósgyőr is ment előre, egyenlített, és a legvégén is rúghatott volna gólt, de a szerencse ezúttal a Honvéd mellé állt. A hazaiak egygólos sikere megérdemelt, mert frissebb volt a csapat. Kezdenek éledezni a kispestiek, még nem a válogatott miatti szünet előtti játékukat nyújtják, azt majd talán a jövő héten, a Ferencváros ellen…
Olvasói sztorik