NB I

Csertői Aurél 50 éves

A paksiak a Debrecen legyőzésével ajándékozhatják meg vezetőedzőjüket.

Napra pontosan ötven évvel ezelőtt, Győrben született Csertői Aurél, aki manapság a Paksi FC vezetőedzőjeként tevékenykedik.

A tolnai klub honlapjánakösszeállításából kiderül, hogy a Haladás színeiben mutatkozott be az élvonalban, 1989-ben, majd a Győri ETO játékosa volt öt éven keresztül. Következett az MTK, majd 1998-tól a Kispest-Honvéd. Játékosként Pápán szerepelt utoljára, ahol már játékos-edzőként is tevékenykedett. Összesen 268 bajnokin hatvan gólt szerzett.

A válogatottban 11 alkalommal lépett pályára 1993 és 1995 között, és Lettország ellen egy barátságos mérkőzésen gólt is rúgott. Játékosként az 1996–1997-es szezonban bajnok lett az MTK-val, valamint a Magyar Kupát is megnyerték.

Edzői pályafutása Pápán kezdődött, 2001-ben. Utána szülővárosába került, ahol először az utánpótlásban tevékenykedett, majd a felnőtt csapat trénere lett, utóbbi azonban nem tartott sokáig. 2003-ban Siófokra tette át a székhelyét, majd 2004-től Székesfehérváron dolgozott, ahol bajnoki bronzérmet szerzett csapatával, és megnyerték a Magyar Kupát. Következett Szombathely, ahol 2008–2009-ben a Haladással (újoncként) ismét a harmadik helyig jutott, akkor az Év Edzője címet is kiérdemelte.

A rákövetkező években viszonylag gyors váltások következtek: Kecskemét, Haladás, Győr, Tatabánya. Paksra 2014. január 9-én érkezett, Horváth Ferenctől vette át az irányítást. A kitűzött célt, a bennmaradást teljesíteni tudta, hiszen végül a 11. helyen zártak. Felrázta a csapatot, utána remek szezont produkáltak, ötödikek lettek, amivel a Paksi FC élvonalbeli történetének második legjobb helyezését érték el.

A paksi játékosok a Debrecen legyőzésével ajándékozhatják meg edzőjüket.

– Szombati ellenfelünk kiváló csapat, jó játékosállománnyal, akik az utóbbi fordulókban remek formába kerültek – mondta DVSC elleni meccs előtt Csertői Aurél. – Most sem tudok mást mondani, mint az elmúlt két hazai mérkőzést megelőzően, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk az esélyesei. De ahogy eddig, úgy most is az a célunk, hogy itthon tartsuk a három pontot. Bízunk benne, hogy sikerülni is fog, de azt tudni kell, hogy ez a bravúr kategóriába tartozna. Egy biztos, ennek eléréséhez, a jobbik arcunkat kell mutatnunk.

Olvasói sztorik