NB I

Diósgyőri segítség Lázár Bencének

A befolyó összeget az Újpest korábbi játékosának gyógyíttatására fordítják a miskolciak.

Kapcsolódó cikkek

Beszámoltunk róla, hogy élete legnagyobb csatáját vívja Lázár Bence, az Újpest és a Nyíregyháza korábbi labdarúgója, a Sport TV 24 éves szakkommentátora, akit súlyos betegséggel – leukémiával – kezelnek a Szent László Kórházban.

„Hihetetlen, hogy az ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy minden fájdalmat vállal, ép ésszel nézi végig önmaga kínzását, hogy élhessen, mert igazán élni akar” – írta közösségi oldalán Lázár Bence.

A tehetséges játékos tavaly sorozatos derékproblémái miatt, a Nyíregyháza játékosaként hagyott fel az aktív futballal, később a Sport TV szakkommentátoraként kezdett el dolgozni.

A DVTK-család tagjainál csak kevesek érezhetik át jobban, milyen érzés, amikor egy fiatal sportoló egy halálos betegséggel találja szemben magát és élete legnagyobb harcát kell megvívnia, hiszen a fiatal kapusnál, Rakaczki Bencénél 2012-ben diagnosztizáltak leukémiát. Akkor egy emberként mozdult meg a hazai és a nemzetközi labdarúgó-társadalom, hogy segítsen.

Rakaczki emléke előtt is tisztelegve a diósgyőriek úgy döntöttek, hogy a Rakaczki Bence Alapítvánnyal közösen árverésre bocsátják egyik legnagyobb ereklyéjüket, a DVTK 2014-es dedikált Ligakupa-győztes csapatképét. A befolyt összeget Lázár Bence gyógyíttatására ajánlják fel.

Az árverésre e-mailben a licit@dvtk.eu címen lehet jelentkezni. A licit csak akkor érvényes, ha egy nevet és egy telefonszámot is írnak mellé. Az árverésen résztvevőket folyamatosan tájékoztatják majd az aktuális állásról.

A szurkolók, támogatók a licitjeiket legkésőbb október 2-án 12 óráig tehetik meg, az árverés 100 ezer forintról indul.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik