NB I

Kulcsár volt a Debrecen kulcsembere

A csereként beálló támadó győztes gólt szerzett a Vasas otthonában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Vasas FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 3000 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Vasas: Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya – Adamovics (Pavlov, 58.), Berecz, Vukaszovics (Czvitkovics, 85.) – Könyves, Novák Cs. (Ádám M., 68.), Vida. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
DVSC: Radosevics – Mészáros N., Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics (Szécsi, 92.), Varga J., Bódi, Ferenczi J. (Castillion, 68.), Horváth Zs. (Kulcsár T., a szünetben) – Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Kulcsár T. (78.)

Az előző fordulóban Kispesten nyerő újonc Vasas annak tudatában fogadta a Debrecent, hogy győzelem esetén megelőzi a tabellán. Az angyalföldiek közül Remili Mohamed sérülés miatt hiányzott.

A negyedik percben két szögletet is elvégzett egymás után a vendégcsapat, az elsőnél Mészáros Norbert fejelt tisztán, de Nagy Gergely bravúrosan a kapufára tolta a labdát, majd Osváth tisztázott. A másodiknál Varga József fejelt a kapufa mellé. A 12. percben Bódi Ádám lapos lövését magabiztosan védte a Vasas kapusa. Az első negyedórában egyik csapat sem tudta magához ragadni a játék irányítását, talán a vendégek némileg veszélyesebbek voltak.

A 18. percben egy szögletet követően többször is próbálkoztak a hazaiak, de minden próbálkozásukat blokkolták. A 25. percben egy debreceni szabadrúgás után Mészáros fejelt a kapu mellé. A túloldalon Berecz Zsombor lőtt 25 méterről, Radosevics kitolta a labdát a jobb felső sarok elől. A harmincadik percben Sidibe némileg kisodródott helyzetből lőtt, Nagy ezt is védte. A hazaiak részéről Könyves próbálkozott 25-méterről, a labda a kapufa mellé szállt. A fővárosiak beszorították a Debrecent, de lövésig nem jutottak el, az utolsó passzokba hiba csúszott, majd a hajrában egy kicsit leült a játék, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni.

A második játékrész első perceiben megint a vendégek voltak magabiztosabbak, de helyzetekig eleinte nem jutottak el, aztán Varga József fejelt épphogy fölé. A 62. percben Pavlov lőtt fölé, nem sokkal később pedig Bódi lőtt kapásból, néhány centivel fölé. A 71. percben Berecz került nagy helyzetbe, de az öt és felesnél inkább a cselt választotta, és végül blokkolták a próbálkozását. Négy perccel később Berecz szöglete visszapattant hozzá, 17 méterről lőtt, de Radosevics hárított.

Érett a vendéggól, ami a 78. percben meg is született: Kulcsár Tamás lőtt 11 méterről a kapu hosszú felső sarkába (0-1). A folytatásban Berecz szabadrúgását követően Pajovicshoz került a labda a tizenhatoson belül, de fölé bombázott. Próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Vasas, de gólhelyzetig nem jutott el. A 86. percben Bódi előtt adódott nagy lehetőség, miután Nagy Gergely röviden szabadított fel, de a kapus szépen védte a nyolc méterről leadott lapos lövést. A végén Könyves lőtt kapásból fölé. Idegenbeli győzelem után hazai vereséggel folytatta szereplését a Vasas.

forrás: vasasfc.hu

– Röviden össze lehetne foglalni a mérkőzésen történteket: összesen két helyzetecske és egy helyzet volt a két csapat részéről, azt az egyet a Debrecen értékesítette, és azzal nyert – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára. – Különböző felállásban futballoztak a felek, de nem volt sok játék. A lényeg mindkét oldalon ugyanaz volt: a nagyon magas centernek próbálták felívelni a labdát, hátha születik belőle valami, de nem született semmi. Érdekes, hogy amikor kezdte átvenni a játék irányítását a Vasas, akkor kapta a gólt. Nem volt jó meccs, mert nem alakultak ki helyzetek, illetve olyan jelenetek, amelyeken a nézők felhördülhettek volna, így csak a játékvezető ítéleteiről beszélhettek. A meccs tele volt mezőnymunkával, de a támadásvezetés és a befejezés nem elégítette ki az igényeimet.
Olvasói sztorik