NB I

A Paks és az MTK sem szerzett gólt

Az eseménydúsnak nem nevezhető első félidőt is alulmúlta a kevés helyzetet hozó második felvonás.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Paksi FC – MTK 0-0
Paks, 800 néző. Játékvezető: Erdős
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Vági – Papp K. (Kesztyűs, 85.) – Hahn (Koltai, a szünetben), Szakály D. (Kecskés, a szünetben), Bertus, Bartha – Balázs Zs. Edző: Csertői Aurél
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á., Thiam – Varga Sz. (Hujber, 82.), Kanta J., Hrepka (Strestík, 68.) – Ramos. Edző: László Csaba

A Paks hazai pályán győzni akart az MTK ellen az élvonal kilencedik fordulójában, hogy megelőzze riválisát a tabellán. A tolnaiak esélyeit növelte, hogy a kék-fehérek nyeretlenek voltak idegenben.

A második percben rögtön kihagyott egy óriási helyzetet az MTK: Ramos átemelte a labdát a védők fölött, majd laposan lőtt, a labda a kapufáról Hrepka elé pattant, aki 12 méterről fölé lőtte. Ezután Kanta József keresztlövését Molnár Péter vetődve fogta Hrepka előtt. A túloldalon Balázs Zsolt kísérletét Hegedüs Lajos vetődve hárította.

A 29. percben Kanta távoli szabadrúgása után Ramos továbbított a hálóba, de közben szabálytalankodott, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Négy perccel később Hrepka lőni készült Molnár mellett, de a kapus lábbal, nagy bravúrral védett, majd meg is fogta a labdát. A 41. percben egy középre visszafejelt labdát Ramos kapásból, fordulásból rászúrt, de fölé ment.

A szünet után sokáig helyzet nélkül zajlott a játék, majd a 69. percben Bese beadását épphogy melléfejelte Strestik, nyolc méterről. Aztán Bartha lőtt kevéssel a kapu fölé. A 77. percben Strestik 23 méterről, kapásból lőtt, a labda épphogy elment a kapufa mellett. A találkozón végül nem született gól.

forrás: paksifc.hu

– Az első félidőben jobban játszott az MTK, akár gólt is kaphattunk volna, de szerencsére megúsztuk. Azt gondolom, hogy a második félidőben már egyenrangú ellenfelei voltunk a fővárosiaknak. Ilyen a futball, múlt héten nyertünk, most döntetlent játszottunk. Ez is mutatja, hogy nem egyszerű legyőzni a Paksot, még ha a szerencse is ott volt ma a csapat mellett. Kicsit kapkodó volt a paksi játék, megilletődötten játszottak a fiúk. Most ennyire futotta, de nem kell szégyenkezni, a Videoton, MTK páros ellen szereztünk négy pontot, és ez abszolút rendben van – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott játékosa.
Olvasói sztorik