NB I

Büntetőt fogott Király, döntetlen Szombathelyen

Egyik csapat sem tett sokat a győzelemért a szombat esti Haladás–Honvéd bajnokin.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Bp. Honvéd 0-0
Szombathely, 3500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Nagy P. (Gaál, 79.), T. Wils, Németh M. – Gosztonyi, Popin, Halmosi. Edző: Mészöly Géza
Honvéd: Horváth A. – Botka, Ignjatovics, Bobál D., Baráth – Nagy G., Kamber (Vasziljevics, 80.) – Gazdag, Hidi, Vernes (Délczeg, 70.) – Youla. Edző: Marco Rossi

A tavaszi utolsó fordulóban a Haladás és a Bp. Honvéd is a kiesés ellen csatázott, az új idény kilencedik fordulójában viszont a szombathelyiek második helyezettként fogadták a negyedik kispestieket.

Jó hangulatban, két aktív szurkolótábor hangorkánjában kezdődött a találkozó. Az első tíz perc puhatolózását újabb tíz perc puhatolózás követte. A Haladás volt aktívabb, alig-alig adtak területet a vendégeknek, a Honvéd így kénytelen volt ívelgetni, hogy eljusson legalább a tizenhatosig, ezek a próbálkozások azonban teljesen veszélytelenek voltak.

Németh Márió és Bobál Dávid tizenhatoson belüli ütközése okozott ugyan némi kalamajkát, a hazaiak tizenegyest szerettek volna, de ezt leszámítva minden izgalomtól mentes volt az első 42. perc. Ekkor Gosztonyi szabálytalansága után büntetőt rúghatott a Honvéd, azonban Király Gábor megfogta Vernes Richárd lövését.

A második félidő sokkal mozgalmasabban kezdődött. Előbb Popin hagyott ki hatalmas helyzetet, majd egy rosszul hazaadott labdát Király Gábor fejelt ki a mezőnybe. Aztán Youla előtt is adódott lehetőség, és ekkor még mindig csak tíz perc telt el a második negyvenötből.

A gólzápor azonban elmaradt, a csapatok ezt követően az első félidőhöz hasonlóan óvatosan fociztak. Nem vállaltak felesleges kockázatot. A látottak alapján igazságos döntetlen született.

– A szombathelyiek örülhetnek az egy pontnak, és megköszönhetik Király Gábornak, hogy kivédte a tizenegyest! Ebben a szezonban ez volt körülbelül a tizedik pont, amit ő hozott a csapatnak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa. – Már a meccs közben is mondtam, hogy tipikus egygólos találkozót látunk, amelyik csapat talál egy gólt, az megnyeri a meccset, de végül nem született érvényes találat. Ha belövik a büntetőt a kispestiek, nyernek, de semmi játék nem volt a pályán, csak taktikai csata és küzdelem. Mindenki úgy játszik, ahogyan az ellenfél engedi, márpedig a Honvéd ma nem engedte a Haladásnak, hogy kapura rúgjon. Gosztonyi Andrásnak volt a második félidőben egy helyzete, de többre nem nagyon emlékszem. A győzelem a Honvéd kezében volt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik