NB I

Böde góllal ünnepelte az új szerződést

A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Békéscsabát az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Ferencvárosi TC – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8900 néző. Játékvezető: Szőts
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á., Gera (Pintér, 76.) – Varga R. (Busai, a szünetben), Lamah (Haraszti, 64.), Sesták – Böde. Edző: Thomas Doll
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio – Calvente, Borbély (Kertész, 79.), Spitzmüller, Laczkó – Viczián – Birtalan (Punosevac, 57.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Böde (21.)

A tabellát toronymagasan vezető, százszázalékos Ferencváros a sereghajtó, újonc Békéscsabát fogadta az élvonal kilencedik fordulójában, szombat este.

Az első percekben a Békéscsaba térfelén zajlott a játék, de helyzetekre még várni kellett. A hetedik percben Leandro adott be balról, Varga Roland lábbal tette kapura, de Ilizi nagy bravúrra szögletre tolta. A sarokrúgás utáni kifejelt labdát Lamah tűzte kapura 17 méterről, de a csabai légiós ismét nagyot védett. Aztán Böde lőhetett hasonló helyről, de kapu fölé küldte a labdát. A 21. percben megszerezte a vezetést a Fradi: Böde Dániel fejese középre tartott, de a vendégek szlovák kapusának kezét is érintve túljutott a labda a gólvonalon, ez volt Böde 11. találata a szezonban (1-0).

A 29. percben Calvente beadását Nalepa tisztázta, de Bényei lőhetett 18 méterről. A lövés megpattant Nagy Ádám lábán, így lett igazán veszélyes, de Dibusz reflexmozdulattal védett. A 35. percben Birtalan lőtt 25 méterről, de Dibusz magabiztosan fogta a labdát. A 39. percben Sesták cselezett befelé, majd Lamah-val kényszerítőzött, lövésébe azonban két vendégvédő vetődött. A kipattanó után Ramírez kapta a játékszert a bal oldalon, a középre adás után Sesták fejjel veszélyeztetett, de kapu mellé ment a próbálkozás.

A második félidő eleje eseménytelenül telt, majd az 57. percben Gera szöglete után Böde és Sesták is közel volt a gólszerzéshez, de végül tisztázott a csabai védelem. A 63. percben Lamah tette volna maga elé a labdát, de elakadt Fehérben. Bödéhez pattant a játékszer, aki 19 méterről épphogy mellé lőtt.

Az utolsó negyedórába lépve Leandro remek labdát adott Harasztinak, de a támadó lövését védte a kifutó Ilizi. Egy perccel később Böde egy lövőcsellel becsapta Fehért, majd 17 méterről lőtt, Ilizi azonban védett. Már a ráadásban jártunk, amikor Dilaver ívelt szabadrúgásból, Böde fejesét azonban szépen védte a vendégek kapusa. Az eredmény már nem változott, a Fradi 1-0-ra legyőzte a sereghajtót, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

forrás: fradi.hu

– Először is szeretném leszögezni: önmagáért beszél, hogy kilencből kilenc meccset megnyert a Ferencváros, ez óriási eredmény. A mai meccsről viszont nem tudok túl sok jót mondani. Szerzett három pontot a csapat, a többit pedig meg kell próbálni elfelejteni, de előtte még átgondolni, hogy miért történt így, miért volt például a sok labdaeladás. Lehet, jobb is, hogy nem adta a mérkőzést a televízió. Kisebb csalódást jelentett, hogy enerváltan futballozott a Fradi – a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Lajos, a Ferencváros és a magyar válogatott olimpiai bajnoka.
Olvasói sztorik