NB I

Már megint őrült hajrában nyert a Diósgyőr

A Puskás Akadémia mínusz kettőről egyenlített Miskolcon, de végül pont nélkül maradt az élvonal kilencedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC 3-2 (0-0)
Diósgyőr, 3000 néző. Játékvezető: Kassai
DVTK: Rados – Eperjesi, Kovács G., Tamás M., Németh M. – Manjrekar – Okuka (Takács T., 74.), Koman (Barczi, 32.), Bognár I., Kitl (Egerszegi, 67.) – Novothny. Edző: Bekő Balázs
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar (Zsótér, 72.) – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevics (Pintér B., 78.), Sallai R., Pekár – Tischler (Lencse, 62.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Okuka (46.), Novothny (67.), Egerszegi (92.), illetve Pekár (80.), Zsótér (87.)

A várakozásoknál gyengébben rajtoló, de egyaránt három forduló óta veretlen csapatok találkoztak szombat délután Miskolcon, a Diósgyőr és a Puskás Akadémia mérkőzésén, az élvonal kilencedik fordulójában.

Hazai oldalon gyakorlatilag majdnem egy csapatnyi hiányzóról számolt be a klub honlapja: Szenad Huszics, Kim Ho-Jung, Halmai Ramon, Nikházi Márk és Georges Griffiths sérülés, Bacsa Patrik és Lipták Zoltán eltiltás, Boros Gábor pedig az U19-es válogatottbeli szereplése miatt nem állhatott Bekő Balázs rendelkezésére.

Már a második percben közel került a vezetéshez a felcsúti együttes, de Pekár fölé lőtt Tamás Márk szorításában. Egy percre rá Tischler tesztelte Radost, a DVTK kapusa azonban hárított, majd Pauljevics lőtt fölé. Koman Vladimir nevéhez fűződik az első diósgyőri lehetőség: jó húsz méterről csavart mellé. Bekezdtek a csapatok: nem sokkal később Tischler újabb lökete kerülte el a kaput. A 11. percben hazai helyzet maradt kihasználatlanul, miután Kitl Miklós megpattanó lövését védte Pogacsics.

A folytatásban is támadásban maradtak a csapatok, de a beadások nem voltak elég pontosak. A 25. percben közel került a vezetés megszerzéséhez a DVTK, de Novothny közvetlen közelről nem tudott belepiszkálni Okuka megpattanó lövésébe. Egy percre rá Rados hárított egy szabadrúgást. A félidő hajrájában is a diósgyőri kapusnak volt dolga egy szabadrúgásnál – jól oldotta meg a feladatát, így gól nélkül ért véget az első felvonás.

Ami az első félidőben elmaradt, azonnal jött a második játékrész elején: szinte rögtön a középkezdés után Bognár István ívelt a tizenhatos előteréből keresztbe a védők mögé, ahol Drazen Okuka érkezett, és a levegőből egyből a hosszú oldali kapufa mellé helyezett (1-0). Az ötvenedik percben egyenlíthetett volna a Puskás, de Tischler ziccerét Rados bravúrral védte. Tíz perccel később Márkvárt próbálkozott egy távoli lövéssel – Radosnak nem okozott gondot. Két perccel később jóval nehezebb lövést is hárítani tudott a hazaiak kapusa.

A 67. percben megduplázta előnyét a DVTK: Bognár nagyszerűen látta meg, hogy a félpályánál indul Barczi, aki elhúzott a bal oldalon a labdával, és még mielőtt a védők beérték volna, a hosszún érkező Novothny Somának passzolt, aki egyből a kapuba lőtt (2-0).

Bár eldőlni látszott a meccs, később kiderült, a végére maradtak a nagy izgalmak: a nyolcvanadik percben egy legurított labdát Pekár László bombázott 19 méterről a hazai kapuba – a védőn megpattanó lövéssel visszajött a meccsbe a Felcsút (2-1). Olyannyira, hogy alig öt perccel később már az egyenlítőgólnak örülhettek a vendégek: Zsótér Donát a bal oldalon nézte, hogy kinek adhatná középre a labdát, közben csalta a távolságot és mivel nem támadták, a rövid oldali kapufa mellett a hálóba lőtt (2-2). A csattanó a végére maradt: a 91. percben Bognár jobb oldali oldalszabadrúgását Kovács Gábor fejelte kapura, Pogacsics a kapufára tolta, azonban a berobbanó Egerszegi Tamás a hálóba kotorta egy lépésről (3-2).

forrás: DVTK Twitter

– Nem csak a végjáték, az eleje is izgalmas volt. Az első félidőben a Puskás Akadémia a gyors embereivel okozott némi zűrzavart a Diósgyőrnek, ebben a periódusban Ivan Rados tartotta meccsben a hazai együttest – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Oláh Ferenc, a Diósgyőr aranycsapatának kapitánya. – A második játékrész aztán jobban sikerült a vendéglátók számára, szép gólt is szereztek, de a védekezési hibák miatt visszajött a meccsbe a Felcsút. Úgy néz ki, mostanában a DVTK-meccsek mindig hasonlóan végződnek – hol a Diósgyőrnek, hol az ellenfélnek zárul jól; ezúttal is a kilencvenkettedik percben született meg a győztes gól. Kettő-null után bízhattunk benne, hogy már nem változik az eredmény, de a védekezési hibákat kihasználta a vendégcsapat – Rados sem tudott ekkor már segíteni. Az erőnléttel nincs gondjuk a diósgyőrieknek, de védekezésben még mindenképpen javítani kellene a következőkben.
Olvasói sztorik