NB I

Paksról vonulna vissza Báló Tamás

A tolnaiak csapatkapitányát a kevesebb idei játéklehetőségről is kérdeztük.

Kapcsolódó cikkek

Báló Tamás az elmúlt években viszonylag stabil tagja volt a Paksi FC-nek, az előző idényben például 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és a Debrecen ellen például emlékezetes – győztes – gólt szerzett szabadrúgásból. Az eddigi pályafutása során csak a Dunaferr és a Paks színeiben szereplő középpályás idén azonban egyelőre mindössze egy meccsen játszott, akkor is csak három percet, csereként. A Rangadó.hu a jelenéről és a jövőjéről érdeklődött.

– Hogy viseli az idei mellőzöttséget?
– Senki sem szeret a padon ülni, mindenki játszani akar, én is bízom benne, hogy hamarosan lehetőséget kapok. A mester egyébként jelenleg balhátvédként számol velem. Csinálom a dolgomat, edzek, bár két hete sérüléssel bajlódok – kezdte Báló Tamás.

– Mikorra várható, hogy újra bevethető állapotba kerül?
– Kedden voltam orvosnál, van egy kis összeállás a combomban, de valószínűleg egy hét múlva elkezdhetek a csapattal edzeni. Szeretnék minél hamarabb pályára lépni. Nagyon rosszkor jött a sérülés, mert talán már az MTK ellen, szombaton sikerült volna visszakerülnöm a csapatba, így viszont továbbra is várnom kell. Úgy érzem, kicsit peches szériában vagyok.

– Mi a terve, ha a helyzete mégsem változik? Váltana, vagy mindenképpen Pakson marad?
– Elsősorban maradni és harcolni szeretnék. Amióta a klubnál vagyok, sosem volt bérelt helyem a csapatban, de mindig bizonyítani tudtam, hogy megérdemlem a játékperceket. Remélem, ez a jövőben is így marad. Itt szeretném befejezni a pályafutásomat, úgyhogy csak végső esetben hagynám el a csapatot.

– Mi a véleménye a Paks igazoláspolitikájáról?
– Úgy gondolom, ez eddig is bevált, és ezt követően is így lesz. Magyarországon egyedülálló dolgot visz véghez a klub, ennek köszönhetően pedig nagyon jó a hangulat a csapatnál. Így is fel tudjuk venni a harcot az NB I bármely csapatával – ahogy az a hétvégén a Videoton FC ellen is kiderült.

Emblematikus játékos

Báló Tamás a Paks jelenlegi keretének nem egyetlen tagja, aki a klub összes eddigi NB I-es szezonjában szerepelt, hiszen ezzel Kiss Tamás is büszkélkedhet. Első élvonalbeli idényük 2006–2007-ben volt, és azon kevés csapatok közé tartoznak, amelyek még egyszer sem kényszerültek búcsúzni az első osztálytól.

Olvasói sztorik