NB I

Eltűnt felcsúti gólok nyomában

Miért nem volt még eredményes a Puskás Akadémia előző két idényének házi gólkirálya, Tischler Patrik és Lencse László?

Kapcsolódó cikkek

A rajt előtt többen is a Puskás Akadémia FC-t tartották az új szezon meglepetéscsapatának, de a szereplése egyelőre elmarad ezektől a várakozásoktól, hiszen az eddigi nyolc forduló során mindössze hét gólt és tíz pontot szerzett, ezzel a nyolcadik helyen áll.

A nyáron igazolt Pekár László már négy találatnál jár, Sallai és Márkvárt egy-egy alkalommal talált be, a többiek viszont adósok a gólokkal, leginkább Tischler Patrik és Lencse László eredménytelensége szembetűnő.

Tischler az előző idényt 15 góllal zárta, a Kecskemét ellen háromszor, az Újpest ellen négyszer talált be. Lencse kilencig jutott, ő a Dunaújváros ellen triplázott. Aki hisz a számmisztikában, most nagyon figyeljen: a 2013–2014-es évadban Lencse lőtt 15 gólt – ezek között volt a Fradi és a Pécs elleni dupla, illetve a Mezőkövesd elleni tripla is –, Tischler pedig kilencet, tehát pont fordított volt a leosztás, mint egy szezonnal később.

Ezek után pláne nagyon feltűnő a mostani eredménytelenségük. Pedig egyikük sem sérült, Tischler mind a nyolc eddigi meccsen pályára lépett, hármat végigjátszott, egyszer le-, négyszer pedig becserélték. Lencse ötször volt kezdő (de mindannyiszor lecserélték), egyszer pedig csereként küldték be; két találkozót kihagyott.

A visszaesés okairól a Rangadó.hu megkérdezte a két főszereplőt.

– Tavaly és tavalyelőtt termékeny évük volt, az idei szezon viszont egyelőre nem a várakozások szerint alakul. Hogyan élik meg a gyengébb periódust?
Tischler: – Nem jól, hiszen egy befejezőcsatárt mindenképp a góljai minősítenek, még akkor is, ha kilencven percig azon kívül nem csinál semmi érdemlegeset. Egyelőre azonban egyszerűen nem ránk jönnek ki a játékok, nem mi rúgjuk a gólokat. Picit most Pekár Lacira hárult ez a szerep, de bízom benne, hogy hamarosan tőlünk is jönnek a gólok. Ez most egy ilyen időszak, csinálni kell tovább, és úgy érzem, egy idő után meg fog fordulni a széljárás.

Lencse: – Ilyen a futball. Úgy vélem, később nem leszek adós a gólokkal.

– Benczés Miklós vezetőedzői időszakában más volt a játékuk, mint Robert Jarni irányításával? Emiatt nem megy most a gólszerzés?
Tischler: – Természetesen más most a játékunk, hiszen minden edzőnek megvan a maga elképzelése a fociról, Jarni is mást kér, mint korábban Benczés Miklós. Ugyanakkor nem szeretném erre, vagy bármi másra fogni, hiszen akkor is volt ilyen időszak, most éppen ilyen van, és biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is elő fog ez még fordulni. Ez egyszerűen most így sikerült. Ha a rövidre megy, a hosszún érkezem, ha a hosszúra, akkor a rövidre érkezem. Jelenleg Pekár van abban a periódusában, hogy be tudja rugdalni a meg- és kipattanó, megcsúsztatott labdákat. Én idén nem túl sok meccset játszottam, így nehezebb, de igyekszem újra bekerülni a csapatba és kilábalni ebből.

Lencse: – Nem gondolnám, hogy ez az edzőváltásnak lenne betudható, de az tény, hogy más rendszerben, felfogásban futballozunk. Azt viszont nem kétlem, hogy ugyanolyan eredményesen fogok tudni majd szerepelni, mint ahogy azt korábban tettem.

Olvasói sztorik