NB I

Gera legemlékezetesebb meccse

A Fradi rutinos játékosának a szombati volt az eddigi legjobb idegenbeli rangadója az Újpest ellen.

Gera Zoltán végigjátszotta a szombat esti derbit, és ezúttal is a Ferencváros játékának központi figurája volt, a duplázó Böde Dániel mellett ő is oroszlánrészt vállalt a hajrában kiharcolt 2-1-es sikerből. A lefújás után a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy teljesen máshogy kellett teljesíteniük, hiszen nyomás alatt futballoztak az ősi rivális otthonában.

– Több mint hetven percig hátrányban voltak. Végig hittek a fordításban?
– Igen! Az első félidő nagyon rosszul kezdődött számunkra, hiszen már a negyedik percben már vezetett az Újpest. A gól megfogott bennünket, egy kicsit kapkodóvá vált a játékunk, nem azt nyújtottunk, amit normál esetben játszani szoktunk. A szünetben elmondta az edzőnk, hogy min kell javítanunk, és szerintem jól reagáltunk, úgy mentünk vissza, hogy mindenképpen gólt akarunk rúgni – mondta Gera Zoltán.

– A hazaiaktól mit kaptak a várakozásaikhoz képest?
– Az első felvonásban jól letámadtak bennünket, de a másodikban már nem tudták azt az iramot diktálni, amit az elsőben, és már nagyobb területünk volt a játékra. Átvettük az irányítást, helyzeteket alakítottunk ki, majd jött az egyenlítőgól, utána pedig az volt bennünk, hogy menjünk, és szerezzük meg a másodikat is, mert van keresnivalónk. Szerencsére Böde Dani az utolsó pillanatokban rúgott egy nagyszerű gólt. Nagyon jó dolog így megnyerni egy rangadót.

– Ez a meccs biztosan bekerül a legemlékezetesebb derbik sorába…
– Az idegenbeli derbik a legjobb élményeim közé tartoznak. Hátrányból tudtunk fordítani, az utolsó pillanatokban rúgtuk a gólt, úgyhogy tényleg ez az eddigi legemlékezetesebb és a legjobb idegenbeli rangadóm az Újpest ellen. Nagyon boldog vagyok! Jó hangulatot teremtett minkét szurkolótábor, igazi focihangulat volt, sok ilyen mérkőzésre lenne szükség az NB I-ben ahhoz, hogy felzárkózzunk. Ha nyomás alatt játszik az ember, teljesen máshogy kell teljesítenie, mint amikor kényelmesen, nyugodtan futballozik.

Olvasói sztorik