NB I

Az Újpest feladta a küzdelmet

Újpest–Ferencváros 1-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is szeretnék gratulálni kollégámnak, remek játékot játszott a két csapat. Az első félidőben sikerült hamar megszerezni a vezetést. A csapat jó kondícióban játszott és remek teljesítményt nyújtott, de ugyanez ellenfelünkről is elmondható. Megvoltak a helyzeteink, azonban több gólt nem sikerült szerezni, mégis kiegyensúlyozottan és fegyelmezetten játszott a csapat. A második játékrészben a védekezésre helyeződött át a hangsúly, lelassultunk és vártuk, hogy a Ferencváros lépjen. Túl sok területet hagytunk, és ezt az ellenfelünk rendre ki is használta. A vége előtt tizenöt-húsz perccel már szinte feladtuk a küzdelmet, és elfogyott a koncentráció is. Igaz, hogy ekkor is adódtak helyzetek részünkről, de sajnos továbbra is gyengén állunk a befejezésekkel. Az egyenlítés után továbbra is lassú volt az előrejáték, míg ellenfelünk agresszíven futballozott kilencven percig. Sajnos a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, elveszítettük a derbit. A játékosaimnak szeretnék ettől függetlenül gratulálni, hiszen kiváló teljesítményt nyújtottak, egy rendkívül jól játszó és erős Ferencváros ellen úgy érzem, hogy a döntetlen reális eredmény lett volna, de mint korábban is említettem, néha a szerencsére is szükség van.

(forrás: ujpestfc.hu)

Thomas Doll, FTC: – Mindnyájan egy jó bajnoki mérkőzést láthattunk. Sajnos nem jellemző, hogy minden mérkőzésen ekkora hajtás, ennyi mozgás, ennyi sprint van. Az elején sok gondunk volt a támadásvezetéssel, mert nagyon hamar letámadtak bennünket. Nem sikerült a második sorunkat megjátszani, sok labdát indokolatlanul magasan játszottunk meg, ez nem is jellemző ránk… A második félidőben teljesen más meccset láthattunk, domináltunk, más volt a játékosok testbeszéde, uraltuk a pályát. Játékrendszert váltottunk, három védőre váltottunk, sokkal támadóbban léptünk fel. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, mivel a fiúk a végén mindent beleadtak. Talán egy döntetlen mégis igazságosabb lett volna, hiszen mindkét csapat mindent kiadott magából. A nyolc megnyert mérkőzés közül az Újpest volt a legjobb ellenfelünk.

(forrás: fradi.hu)


Debrecen–MTK 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Szerencsére az elején sikerült gólt szerezni, és utána is voltak lehetőségeink. Egy nagyon jó csapatot vertünk meg, hiszen az MTK nem véletlenül áll a tabella harmadik helyén. Sajnos a védelemben váltani kellett, mert volt sérült a középpályán, így Jovanovicsot feljebb tudtuk tolni, aztán utána előrefelé próbáltunk cserélni. Sajnálatos dolog, hogy a Norbit kiállították, így megfogyatkoztunk, de a srácok nagyon jól védekeztek, próbálkoztunk a kontrákkal is, volt egy ígéretes, de nem sikerült góllal befejezni. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a találkozót.

László Csaba, MTK: – A Debrecen nagyon jól védekezett, és a lehetőségek, amik adódtak, nem is az, hogy nem használtuk ki, hanem nem is vettük észre. A Gerának voltak ezek a bizonyos lehetőségei például, de attól függetlenül megint szépen játszottunk, tartottuk a labdát, de saját magunkat vertük meg, a három pontot pedig elveszítettük.


Honvéd–Vasas 0-1

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, ez igazolódott is, az ellenfél visszahúzódott és kontrákkal operált. Sajnos nem tudtuk feltörni őket, az első félidőben kevés minőséget vittünk a játékba, főleg a támadójátékunk volt halvány. Győzelemre készültünk, de a támadószekcióban az egy-egy elleni szituációkat nem tudtuk megoldani, ráadásul kihagytunk egy tizenegyest is.

Simon Antal, Vasas: – Értékes győzelmet arattunk, két vereség után fontos volt, hogy újra három pontot gyűjtöttünk. Végig fegyelmezetten játszottunk, egy bombagóllal megszereztük a vezetést és ezt meg is tudtuk tartani. A Honvéd a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott, várható volt, hogy kinyílnak, így több területünk maradt, meg is tudtunk indulni, egy ilyen szituáció után Adamovics kapufát lőtt. Osváth gólja gyönyörű volt, remek rúgótechnikája van, edzésen ezt már többször bizonyította, szerencsére jókor sült el a lába.

(forrás: vasasfc.hu)


Puskás Akadémia – Haladás 1-1

Robert Jarni, Puskás Akadémia: – Le a kalappal játékosaim előtt, kilencven percen keresztül jó ritmusban és jól is futballoztak. Az első és a második félidőben is megvolt az a két-három lehetőségünk, melyekből gólokat szerezhettünk volna. Nem gondoltuk az egyenlítő gólunk után, hogy nem nyerünk. Labdarúgóimból azonban hiányzott a nyugodtság az utolsó passzoknál. Meccsről-meccsre javul a játékunk, most futballoztunk eddig a legjobban. Büszke vagyok a játékosokra, de sajnálom az elveszített két pontot. A Haladás szerencsével szerzett egy pontot, igazságtalan játék a labdarúgás.

Mészöly Géza. Haladás: – Az első néhány perc nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nem találtuk a játék ritmusát, nem volt nálunk a labda. Aztán stabilabbá, labdabiztosabbá vált a csapat, szép támadásokat vezettünk és a vezetést is megszereztük. A második félidőben jött a kiállítás, a Puskás Akadémia gólja. Tudtam, hogy nem szabad magunkra húzni a hazaiakat, de nagyon ránk jött a Puskás Akadémia. Ám emberhátrányban is óriási küzdött a csapat, értékes pontot szereztünk, melyben fantasztikus közönségünk is vastagon bent volt. Olykor úgy éreztem, mintha a Rohonci úton játszanánk. Drukkereink nélkül lehet, hogy nem sikerült volna a pontszerzés. Parázs meccset játszottunk, a mérkőzés forgatókönyve alapján elégedett vagyok a döntetlennel.

(forrás: haladas.hu)


Békéscsaba–Diósgyőr 1-1

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Aki ma este látta a találkozót, az azt is látta, hogy amelyik csapat három pontot érdemelt volna, csak egy pontot szerzett. De meg kell becsülnünk ezt a pontot is, mert egy erős, szervezett csapat ellen játszottunk, akik évek óta az NB I.-ben szerepel. Sokat dolgoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, még büntetőt is lőhettünk. Ha az bemegy, akkor a játékosaim még jobban felszabadultak volna, de ez fikció. A lényeg, hogy a DVTK türelmesen kivárta a lehetőséget, egy oldalszabadrúgást követően kiegyenlítettek. Gratulálok a DVTK-nak, mert egy érdekes és izgalmas mérkőzést játszottunk!

Bekő Balázs, DVTK: – Két részre lehet osztani a találkozót. Az első félidőben a kapott góltól eltekintve jól játszottunk, rengeteg felépített támadásunk volt, többször sikerült az ellenfél mögé kerülni és jó gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki. Ezeket nem tudtuk kihasználni, ugyanakkor egy hibát elkövettünk, amiért megbüntettek minket. Ez nem fér bele, mert ezután ugyanaz következett, mint a korábbi találkozókon, kockáztatni kellett és menni előre. Ez megtörtént, azonban ebben a játékban mindig benne van az is hogy kinyílik a csapat és az ellenfél előtt adódnak lehetőségek. A Békéscsaba ráérzett erre, masszív védekezésből próbáltak kontrázni, benne volt a pakliban, hogy egyszer-kétszer el tudnak menni. Csináltunk egy buta, érthetetlen büntetőt, azonban – és ezen kívül több helyzetben is – Ivan Rados jól védett. Kellett a kapusunk, hogy a végén partiban legyünk. A nagy nyomásnak meglett végül az eredménye, és egyenlíteni tudtunk.

(forrás: dvtk.eu)


Paks–Videoton 2-0

Csertői Aurél, Paks: – Nem egészen így terveztük a meccset, de a lényeg az, hogy a mai napon mindenki hozta azt, ami benne van, megérdemelten nyertünk. A Videotonnak szenzációs játékosai vannak, de lelkesedésben és néha futballban is föléjük kerekedtünk, ennyivel jobbak voltunk ma náluk. Kemény, brusztos meccs volt, mindkét csapat odatette magát, a nézők biztosan élvezték. Edzőként persze ez más, akkor vált igazán izgalmassá a találkozó, amikor kilencen lettünk, de még így is sikerült gólt szereznünk.

Pető Tamás, Videoton: – Nagyon masszív, keményen védekező Pakssal találkoztunk. A meccs nagyobb részében irányítottuk a játékot, de kaptunk egy öngólt, majd egy tizenegyest. Utóbbiból véleményem szerint lehetett volna a mi javunkra is ítélni, a játékvezető máshogy döntött. Mindentől függetlenül is kialakítottunk jó néhány lehetőséget, de sajnos a végjátékban hibáztunk. Nagyon kemény meccs volt, férfias küzdelmet láthattak a nézők, szerencsére alattomos szabálytalanságok nélkül. Egy-két játékos átaludta az első félidőt, lassúak voltunk, nem juttattuk gyorsan az első harmadba a labdát, pedig erre készültünk. A második félidőben már más tempóban futballoztunk a cserék miatt is, de nem sikerült betalálnunk. Csapatként nem működtünk rosszul, de az egyéni képességek ma annyira nem mutatkoztak meg.

(forrás: vidi.hu)

Olvasói sztorik