NB I

A Fradi kapusát a robbanások sem zavarták

Dibusz Dénes a győztes derbi után a hanggránátokról és a füstfelhőről is beszélt.

Nem kezdődött jól a Ferencváros számára a szombat esti derbi, hiszen a házigazda Újpest már a negyedik percben vezetést szerzett. A vendégek kapusa, Dibusz Dénes nem tehetett a gólról, és bár a folytatásban akadt dolga, komoly bravúrokat nem kellett bemutatnia. A lefújás után a Rangadó.hu érdeklődésére először a mérkőzést értékelte.

– Talán egy lövés volt még az első félidőben, amit védenem kellett. A kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, de érezhető volt, hogy nagy küzdelem folyik a pályán, akadtak kemény belépők, de igazán komoly helyzetek nem alakultak ki. Szerencsére a végén két szép támadásból be tudtunk találni, ennek köszönhetően nyertük meg a mérkőzést.

Helyszíni tudósításunkban is beszámoltunk róla, hogy a hazai drukkerek görögtüzeket gyújtottak és hanggránátokat robbantottak Dibusz kapuja mögött, ezért a Fradi tizenhatosa sűrű ködbe borult, de Kassai Viktor nem szakította félbe a játékot.

– Örülök, hogy a dobhártyám túlélte a második félidőt. Ezt nem lehet teljesen kizárni, hiszen az ember akarva-akaratlanul is megijed, ha egy ilyen inger éri, de szerencsére nem voltak olyan közel hozzám, és nem is találtak el, úgyhogy igazándiból nem zavart a védésben. Persze, azért nehezítő körülmény volt. A füsttel sem volt probléma, némileg korlátozta a látási viszonyokat, de nem nagyon, nem is azért mozdultam kijjebb. Nálunk volt a labda, és az ember ilyenkor próbál együtt élni a játékkal, ha esetleg van egy újpesti labdaszerzés, akkor egy hosszú előreívelésre odaérjek.

Olvasói sztorik