NB I

Idegenben nem megy az MTK-nak

Sidibe második percben szerzett gólja győztes találatnak bizonyult a Debrecen számára.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Debreceni VSC-TEVA – MTK 1-0 (1-0)
Debrecen, 2200 néző. Játékvezető: Bognár
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Brkovics, Mészáros N., Korhut (Balogh N., 34.) – Bódi (Berdó, 93.), Varga J., Máté P., Ferenczi J. – Sidibe, Horváth Zs. (Castillion, 57.). Edző: Kondás Elemér
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai (Varga Sz., 79.) – Vass Á., Thiam (Szatmári L., a szünetben), Gera D., Kanta J., Hrepka (Ramos, 53.) – Torghelle. Edző: László Csaba
Gólszerző: Sidibe (2.)
Kiállítva: Balogh N. (71.), illetve Gera D. (90.)

Az Angyalföldön még százszázalékos, ám idegenben egyelőre nyeretlen MTK a gyengélkedő Debrecen otthonába látogatott az élvonal nyolcadik fordulójában, szombat délután.

Már a harmadik percben megszerezte a vezetést a DVSC: Sidibe remekül vette át a labdát, az MTK védői pedig nem figyeltek rá eléggé, a szenegáli csatár pedig a rövid alsó sarokba bombázott. Támadásban maradtak a hazaiak, két perccel később Bódi remek centerezése után Sidibe teljesen üresen maradt a kapussal szemben, de túl sokat a várt, a fővárosiak védői pedig blokkolni tudtak. Nagy lehetőséget szalasztottak el a hazaiak.

A 27. percben Korhut ment el a szélen, a beadására Sidibe érkezett, akinek a fejese végül a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Két percre rá Kanta József egy távoli lövéssel veszélyeztetett, ami nem sokkal ment el a debreceni kapu mellett, de Radosevics rajta volt.

A 34. percben szerencsésen pattant a labda Horváth Zsolt elé, aki kicsit kisodródva a kapu fölé bombázott. Ebben sokkal több volt. A negyvenedik percben a csereként beállt Balogh Norbert szerzett labdát a tizenhatoson belül, majd egy nagyon pimasz mozdulattal akarta ellőni a labdát Hegedüs Lajos mellett, de a kivitelezés nem volt tökéletes.

A hazaiak dinamikusabban játszottak az első félidőben, így megérdemelten szerezték meg a vezetést, de az MTK-nak is megvoltak a lehetőségei.

Az ötvenedik percben Balogh a baloldalon sorra cselezte ki a vendégek védőit, majd középre gurította a labdát, ahol Horváth érkezett, de Hegedüs bravúrral hárította a próbálkozást. Megint könnyelműek voltak a fővárosi játékosok.

Az 59. percben Jovanovics beadása után Sidibe lövését blokkolták az MTK védői, majd a lepattanót Bódi tűzte a kapura, Hegedüsnek nagyot kellett védenie. Egy perccel később már Gera került helyzetbe, de túl önzetlen volt, a centerezését pedig Mészáros lefigyelte. A hetvenedik percben Balogh Norbert egy felesleges szabálytalanságot követően megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a DVSC.

A kilencvenedik percben Gera csúnya belépője után jogosan kapta meg második sárga lapját, így neki is idő előtt el kellett hagynia a játékteret. A találkozót végül ha nehezen is, de megnyert a DVSC.

– Az első félidő elején mindjárt megszerezte a vezetést a Debrecen, majd néhány perccel később növelhette volna az előnyét. Ha Sidibe berúgja a ziccert, akkor valószínűleg eldőlt volna a találkozó. Ehelyett nyílttá vált az összecsapás, a hazaiak pedig teljesen átengedték a területet, az MTK pedig beszorította a Debrecent – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője. – Kondás Elemér érezte, hogy változtatnia kell, bár azt nem tudom, hogy Korhutot sérülés, vagy a taktika miatt cserélte le, de szerintem inkább az utóbbi lehetett az oka. Balogh Norbert jól szállt be, és a Lokinak sikerült elől megtartania a labdákat. Változatos volt az első játékrész, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat támadott. Elismerésem mind a két együttesnek, mert magyar viszonylatban egy nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők. A második játékrész elején ismét a Debrecennek volt két-három lehetősége, amivel ugyancsak nem élt, így az MTK visszajöhetett a meccsbe. A fővárosiaknak nem voltak olyan nagy gólszerzési lehetőségei, talán Gera próbálkozása volt a legveszélyesebb. Balogh Norbertet túlságosan elvitte a hév, a kiállítása után pedig az MTK mindent egy lapra tett fel, így a hazaiaknak volt lehetőségük kontrázni, viszont azt az emberelőnyös támadást sokkal jobban ki kellett volna használniuk a debrecenieknek. Összességében egy nagyon jó iramú, változatos mérkőzés volt, az MTK helyenként szebben játszott, de a DVSC végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
Olvasói sztorik