NB I

Meglepetésre készül az MTK

László Csaba szerint a debrecenieket gólokkal, saját magukat pedig idegenbeli három ponttal szeretnék meglepni.

Kapcsolódó cikkek

Az MTK védője, Dragan Vukmir a múlt hónapban ünnepelte 37. születésnapját, ennek ellenére továbbra is alapember a kék-fehéreknél, a mostani szezon eddigi hét mérkőzésén kivétel nélkül kezdő volt, és ez vélhetően szombaton délután, Debrecenben is így lesz. A szerb légiós a Ferencvárosban kezdte magyarországi pályafutását 2003-ban, majd tíz évvel ezelőtt a DVSC-be igazolt. Három és fél szezon után visszaköltözött a fővárosba, és előbb a Bp. Honvédot erősítette, 2010 óta pedig az MTK játékosa.

A Loki jelenlegi keretének tagjai közül Máté Péter és Szakály Péter is volt a csapattársa, ennek ellenére – ahogy a kék-fehérek csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott – természetesen szeretné megszerezni jelenlegi együttese első idegenbeli sikerét ebben az évadban.

– A három pont reményében utazunk Debrecenben, mert jó szériában vagyunk, ismerjük az ellenfelet, és tudjuk, hol foghatjuk meg őket. A válogatott miatti szünetben kipihenhettük magunkat. A jelenlegi helyezések nem számítanak, mert szerintem a DVSC jó csapat, de eddig inkább a nemzetközi szerepléssel volt elfoglalva. Miért ne találhatnék be ismét? Nagyon örülnék neki, ha sikerülne, bár alapvetően nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy a csapatunk ne kapjon gólt – mondta Dragan Vukmir, aki élete első, és eddig egyetlen NB I-es gólját éppen a Debrecen ellen szerezte.

Vadnai Dániel az MTK-ból került a DVSC-hez, de másfél év után, idén februárban visszaigazolt nevelőegyesületéhez.

– Örömmel térek vissza Debrecenbe, ahol voltak sikerélményeim, de bízom benne, hogy sikerül három pontot szereznünk. Nincs olyan játékosuk, akire külön készülök, hiszen itt voltam másfél évig, ismerem őket.

László Csaba vezetőedző elmondta, hogy nem tervez változtatásokat a csapatában, hiszen az előző két bajnoki találkozón sikeresek voltak.

– Jól kezdtük a szereplésünket, és ezt szeretnénk folytatni. A Debrecenből ugyanúgy készülünk, ahogy más csapatból is, de a legfontosabb, hogy saját magunkkal, a saját játékunkkal foglalkozzunk. Ismerjük ellenfelünk erősségeit, de reméljük, ők nem ismerik a mi erősségeinket. Őket gólokkal, magunkat pedig idegenbeli három ponttal szeretnénk meglepni, ez a célunk. Egyelőre nem szeretnék semmit változtatni, hiszen a legutóbbi két mérkőzésünket megnyertük – magyarázta László Csaba.

A vezetőedző elmondta, hogy a sérült játékosok közül Marek Strestík felépülése meglepősen gyorsan, az előzetesen jósolt hat hét helyett nagyjából három és fél hét alatt végbement. A cseh támadó már a csapattal készül, teljes értékű munkát végez, de még utol kell érnie önmagát, a jövő héttől viszont ismét bevethető lesz. Baki Ákos hónapig sérült volt, de immár ő is egészséges.

Olvasói sztorik