NB I

Már megint kikapott a Vasas

A tartalékos összeállításban játszó angyalföldiek 2-1-es vereséget szenvedtek a Siófok elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – BFC Siófok 1-2 (1-1)
Óbuda, Gázművek-pálya
Vasas: Hermány (Póser, a szünetben / Hermány, 73.) – Grúz, Debreceni, Pajovics, Preklet – Adamovics (Lakatos, 77.), Czvitkovics (Kenesei, 63.), Vukaszovics – Lázok (Karacs, a szünetben), Ubiparip (Novák, 63.), Pavlov (Ádám M., 77.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Gólszerzők: Lázok (25.), illetve Hermány (öngól, 20.), Elek B. (80.)

A Vasas az U21-es válogatottban szereplő fiatalok – Nagy Gergely, Hangya Szilveszter, Osváth Attila, Vida Máté és Berecz Zsombor –, valamint a sérült Remili Mohamed nélkül játszott az óbudai Gázművek-pályán az NB II-es Siófok elleni edzőmérkőzésen.

Az első félidő első felében jó iramú volt a játék, itt is, ott is voltak helyzetek. A 13. percben Pavlov életerős löketét védte a kapus. A huszadik percben vezetéshez jutott a Siófok: egy beadás meglehetősen mélyre sikeredett, ami Hermány Bencét is megtévesztette, és bepattant róla a labda. Nem sokáig vezettek a balatoniak, öt perccel a gól után jött az egyenlítés: Pavlov beadása után a labda végül Lázokhoz került, aki tolt egyet rajta, majd magabiztosan a jobb alsóba helyezett (1-1).

A második játékrész első percei helyzet nélkül pörögtek le, a hatvanadik perctől aztán megélénkült az összecsapás. Nagy Dániel többször is meglódult a jobb oldalon, de a csereként beállt Póser kétszer is nagy bravúrral hárított. Egyik védésbe bele is sérült, Hermány állt vissza a kapuba. A nyolcvanadik percben ismét hátrányba kerültek a fővárosiak: Debreceni mellett Elek Bence ívelte át Hermány fölött a labdát. A végén még Kenesei és Preklet előtt is adódott lehetőség, de nem sikerült az egyenlítés, 2-1-re nyert a Siófok – tudósított a Vasas FC honlapja.

Olvasói sztorik