NB I

Visszatérhet az Újpest válogatottja

Forró Gyula már egészséges, Kabát Péter Belgiumban gyógyul, Jonathan Heris még csak edz.

Ötödik hete Belgiumban

– Eltelt az 5. hét is Belgiumban, és már mankó nélkül tudok gondtalanul sétálni. Keményen dolgozom nap mint nap, hogy minél gyorsabban és problémamentesen tudjak visszatérni. Mivel a szalagomat a hajlítóizmomból pótolták, így nagyon fontos lesz minél jobban megerősíteni a hátsó combomat, amit el is kezdtünk, de csak szépen fokozatosan lehet terhelni. Most a legfontosabb, hogy a lábamat teljesen ki tudjam nyújtani, ami nagyon kemény és fájdalmas feladat. Minden nap kétszer nyújtják, feszítik, ezen felül nekem még otthon, a szállásomon lábsúly segítségével kell nyújtanom. Ez nem kellemes, de természetesen a gyógyulásért mindent megteszek! Összességében jól halad a felépülésem, de nagyon sokat kell még dolgoznom, szenvednem, de biztos vagyok benne, hogy megéri – mondta Windecker József.

Helyzetjelentést adott sérült játékosai állapotáról az Újpest honlapja. Kabát Péter, Forró Gyula, Jonathan Heris és Windecker József beszélt állapotáról.

– Kint vagyok még Belgiumban, és napi két edzéssel készülök a visszatérésre. Az orvosok MRI-vizsgálattal is megnézték a lábam, ahol semmi aggodalomra okot adó dolgot nem fedeztek fel, így már a nagy terhelést is bírnia kell. Elsősorban erősítő edzéseket végzek itt kint, természetesen professzionális gépek és körülmények közepette, amiért továbbra is hálás vagyok mindenkinek, aki segített nekem ebben, hogy itt kerüljek a megfelelő edzettségi állapotba. Vasárnap azonban már utazok haza, hogy hétfőtől ismét a csapattal együtt edzhessek, amit már nagyon várok. Viszek magammal haza külön edzéstervet is, de boldog vagyok, hogy nemsokára otthon újra a teljes munkát végző játékosok között edzhetek – mondta Kabát Péter.

– Kijelenthetem, hogy egészséges vagyok, a sérülés a múlté. Most a következő lépcsőfok, hogy visszanyerjem az erőnléti formám. Ezért külön edzéseket végezek, és folyamatosan konzultálok erőnléti edzőnkkel. Amint mind a ketten úgy érezzük, hogy újra a régi formában vagyok, beszélgetünk a pályára lépésről is – nyilatkozta a válogatott Forró Gyula.

– Továbbra is gőzerővel dolgozom azon, hogy legyőzzem ezt a makacs hasfalizom-sérülést. Remélem, mihamarabb sikerülni is fog, de pontos visszatérési időpontot még nem tudok sajnos mondani – fogalmazott Jonathan Heris.

Olvasói sztorik