NB I

Az MTK volt otthon a Fáy utcában

A kék-fehérek Szatmári Lóránd hajrágóljával 1-0-ra győztek a Vasas ellen, Angyalföldön.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Vasas FC – MTK 0-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Vasas: Nagy G. – Grúz, Pajovics, Debreceni, Osváth – Vida (Adamovics, 72.), Vukaszovics, Berecz (Kenesei, 83.) – Lázok, Ubiparip (Novák Cs., 63.), Remili. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grigic, Vukmir, Vadnai – Gera D., Thiam, Kanta J., Vass Á. (Szatmári, 69.) – Hrepka (Ramos, 65.), Torghelle (Poór, 88.). Edző: László Csaba
Gólszerző: Szatmári (86.)

Az élvonal hetedik fordulójának egyik legpikánsabb mérkőzését Angyalföldön rendezték szombaton este, hiszen pillanatnyilag az MTK hazai pályája is a Vasas stadionja.

A negyedik percben elképesztő lehetőséget hagyott ki a Vasas: Remili adott egy tökéletes passzt Ubiparipnak, aki egy az egyben mehetett a kapussal szemben, többször is ellőhette volna, végül hét méterről fölé bombázott. A 17. percben Remili beadását Berecz az öt és feles sarkától néhány centivel a kapufa mellé fejelte.

Két perccel később Thiam hosszan tolta meg a labdát egy kényszerítő után, így Nagy Gergely magához ölelhette. A 22. percben Kanta József szögletét Thiam csúsztatta a kapu mellé. Újabb három perc elteltével Lázok szabadrúgása nagyon veszélyesen pattant a kapu előtt, ez megzavarta Hegedüst, aki épphogy ki tudta paskolni a gólvonalról.

A 28. percben Hrepka beadása után Gera Dániel lövését órási bravúrral védte Nagy Gergely. Ezután Kanta József és Torghelle előtt is adódott egy kisebb lehetőség. A 41. percben Vida Máté távoli, életerős szabadrúgása megint veszélyesen pattant meg Hegedüs előtt, nagy nehezen kiütötte a labdát, de a kipattanóra Pajovics rosszul érkezett, így felszabadítottak a védők.

Az 52. percben Lázok beadása után Remili kapáslövése centikkel ment mellé. Hat perc múlva Hrepka passzát Torghelle kapásból, laposan ellőtte, de Nagy Gergely bravúrosan védett. A 71. percben Kanta tekert középre, Nagy Gergely azonban hárítani tudott, majd Torghelle bombázott fölé 13 méterről. A 75. percben Remili próbálkozott a tizenhatos sarkáról, de a kapufa mellé lőtt. Újabb öt perccel később Ramos ívelt be egy labdát, a hosszú oldalon érkező Gera Dániel épphogy lemaradt róla.

A 86. percben Ramos fejelte középre a labdát, Thiam nem tudta kapura irányítani, de a lecsorgóra érkezett Szatmári Lóránd, és higgadtan a hálóba lőtt (0-1). Osváth és Vukaszovics még próbálkozott távolról, de az egyenlítés elmaradt. A 94. perc egy Vasas-szöglet után veszélyesen pattogott a labda, de a kapura lövés nem jött össze. Az ellentámadás végén Gera Dániel nem tudta gólra váltani nagy helyzetét.

Az MTK negyedik angyalföldi meccsén sem kapott gólt, és ezt is megnyerte.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Raduly József, a Vasas egykori kiváló játékosa értékelte:
A harmadik mérkőzését vesztette el a Vasas egy góllal, pedig az első félidőben volt két-három százszázalékos helyzete, amit nem tudott kihasználni. Előbb-utóbb ebből probléma lesz, ez meg fogja bosszulni magát. A játékosok akaratával nincs semmi gond, és nem is lehet ezt a szerencsére fogni, de ez a helyzet nem nagyon változik, pedig úgy tűnt, most pontot szerezhet az együttes.
Sokra nem megyünk vele, de biztató volt a játék, nem futballozott rosszul a csapat. Ez már így volt a múlt héten is, Felcsúton, és akkor is az utolsó pillanatban kaptunk gólt. Ettől hosszabb távon elbizonytalanodik a társaság. Az MTK a saját játékát játszotta, semmivel sem tartotta többet a labdát, mint a Vasas, de többet zajlott az ő térfelén a labda. Rutinosabbnak látszanak, mint a Vasas, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb kijön ebből a sorozatból a csapat.

forrás:vasasfc.hu,mtk.hu

Olvasói sztorik