NB I

Nem volt gól a Puskás-rangadón

A felcsútiak 0-0-t játszottak a Bp. Honvéd otthonában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 0-0
Bozsik-stadion, 2800 néző. Játékvezető: Kassai
Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovrics, Bobál D., Botka – Kamber, Nagy G. (Gazdag, 69.), Hidi – Prosser (Vernes, 58.), Youla, Holender (Délczeg, 89.). Edző: Marco Rossi
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Nagy Zs., 81.) – Márvárt, Bacelic-Grgic – Pauljevics, Sallai, Pekár (Hudák, 93.) – Lencse (Tischler, 60.). Edző: Robert Jarni

A kispestiek a tabella második, a szezon meglepetéscsapatának jósolt felcsútiak viszont csak a hetedik helyéről várták a szombat esti Puskás-rangadót.

A 15. percben Sallai mélységben indította Fiolát, de Kemenes tökéletes ütemben mozdult ki és becsúszva megállította a válogatott védőt. Újabb negyedórával később Kamber indítását Holender gyönyörű mozdulattal vette át, középre tekert, Youla pedig nem sokkal fejelt a kapu mellé. A 37. percben Holender csavarta középre a szabadrúgást, Kamber belecsúsztatott, de Pogacsics bravúrral hárítani tudott.

A szünet előtt Lencse indítását követően Kemenes a tizenhatoson kívülre futva tisztázott Pauljevics elől. A kispestiek akarata érvényesült az első felvonásban, a vezetést is megszerezhették volna, de nem sikerült gólra váltaniuk a helyzeteiket. A vendégek a kontrákban bíztak, de ezek csak elvétve bizonyultak veszélyesnek.

Az 59. percben Holender észrevette, hogy Pogacsics kimozdult a kapujából, de 35 méterről eleresztett lövése fölé ment. A 62. percben Vernes ugratta ki Youlát, aki már csak a kapussal állt szemben, de közelről belelőtte a labdát, és a kipattanót sem tudta a kapuba juttatni. Három perccel ezután Nagy Gergő az utolsó pillanatba lépett bele Pekár lövésébe, majd a túloldalon Vernes szabadrúgására Youla érkezett a kapu előtt, de fölé fejelt.

A 74. percben Vernes sarokrúgását követően Youla fejesét Pogacsics fogta, aztán Pauljevics kísérletébe Baráth feküdt bele, ezzel hatalmasat mentett. A 93. percben Kamber kapott labdát, remek csellel tisztára játszotta magát, aztán tíz méterről nem sokkal a kapu mellé lőtt…

– Az ivószünetig csak egy kapura veszélyes helyzet volt, majd amikor Filip Holender ellen szabálytalankodtak, kiállításnak és tizenegyesnek kellett volna következnie, amivel el is dőlt volna a meccs. Kemenes Szabolcsnak nem védeni valója. A Puskás Akadémia beállt, ezért nagyon nehéz volt kijátszani, csak rögzített helyzetek után adódtak kisebb lehetőségek, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Egy árnyalattal jobbak voltak a kispestiek, meddő mezőnyfölényben fociztak. Gyenge mérkőzés volt, a békéscsabaihoz képest sokkal gyengébb. Ott könnyebb volt, mert a csabaiak nekünk estek, a Puskástól viszont bunkerjátékot láthattunk. A végén azért Kamber eldönthette volna, de a játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt győzelmet – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

forrás: puskasakademia.hu, honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik