Böde megint gólt lőtt, Paksot vert a Fradi

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában sem hibázott a százszázalékosan listavezető Ferencváros.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Ferencvárosi TC – Paksi FC 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, játékvezető: Solymosi
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á. (Csukics, 60.), Busai (Radó, 60.) – Lamah, Hajnal, Sesták (Nagy D., 79.) – Böde. Edző: Thomas Doll
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Asztalos, Gévay, Szabó J. – Papp K. (Kesztyűs B., 81.), Hahn (Fröhlich, 81.), Szakály D., Bertus – Balázs Zs. (Kővári, 81.), Bartha. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Böde (14.), Lamah (24.)

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Ferencváros az idegenben még nyeretlen Paksot fogadta az élvonal hetedik fordulójában. A hazaiaktól hiányzott a sérült Gera Zoltán.

A negyedik percben Ramírez beadását Sesták fejelte fölé. Az első tíz perc egyértelmű Fradi-fölényt hozott, de a kapu elé ritkán jutottak el a hazaiak. A 14. percig bírták a nyomást a paksiak: a góllövőlista éllovasa, Böde Dániel kapott jó labdát Lamah-tól, majd 15 méterről magabiztosan lőtte ki a rövid sarkot (1-0). Tíz percet kellett várni a következő Fradi-gólra: az előbbi előkészítő, Roland Lamah-t szolgálta ki egy jó passzal Böde, és Molnár mellett magabiztosan lőtt a kapuba (2-0).

Sokat járt a labda a hazai lábakon, de a türelmes játékát ezúttal sem adta fel a hazai csapat, így a gólok után ismét meddő fölény jellemezte a játékát. Több mint fél órát kellett várni, hogy a Paks eljusson a hazai kapuig, onnantól kezdve viszont felélénkült a vendégek játéka. A 44. percben Bertus előtt adódott komoly lehetőség, de Dibusz Dénes védett. A félidő ráadásában Böde szerezhetett volna újabb gólt, de centikkel fölé fejelt.

Leült a mérkőzés a második félidő elején, nem akadt komoly dolga a kapusoknak; a Fradi birtokolta többet a labdát, az elveszített játékszert szinte azonnal visszaszerezte ellenfelétől. A 62. percben aztán villant az immár Radó Andrással kiegészült támadósor: a Haladástól igazolt csatár passzát Böde átlépte, Sesták azonban az ötös sarkáról a kirobbanó kapusba lőtt.

A folytatásban sem változott a játék képe: főleg Radó oldalán próbálta meg feltörni a Ferencváros a paksi védelmet, de a vendégek rendre megállították a hazai próbálkozásokat. A 75. percben Hajnal unta meg a passzolgatást, de lövése jócskán fölé szállt. Egy percre rá a tizenhatos vonaláról végezhetett el szabadrúgást a letámadó Fradi, viszont Hajnal ezúttal a sorfalat találta el.

A hajrában Bartha fejelhetett a Fradi ötöséről, kaput azonban nem talált. A Fradi kettő-null után magabiztosan őrizte előnyét, s meg is tartotta azt a lefújásig, így továbbra is hibátlanul vezeti az NB I-et.

– Az első harminc percben nem azt játszotta a Paks, amit szokott. A második félidő ehhez képest ég és föld volt. Ott már voltak helyzetei a vendégcsapatnak. Az első harminc-harmincöt perc viszont olyan volt, mintha ott se lett volna a pályán a Paks, ezzel az időszakkal a vendégek nem tudnak hogyan elszámolni. Nehéz lehetett persze a Fradi vendégeként. Egyéni hibákból estek a gólok, ez nyilván megfogta a csapatot, de az együttes erejét mutatja, ahogyan a második félidőben játszott. Egy Ferencvárostól ki lehet kapni, a következő hazai meccset viszont meg kell nyernie a Csertői-csapatnak. A pozitívumokat kell kiemelni, a szakmai stáb pedig nyilván levonja a konzekvenciát, elmondják a negatívumokat is – a pozitívumokat pedig meg kell tartani – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Debrecen, a Dunaújváros és a Paks korábbi kiváló játékosa.