NB I

Hatalmas hajrá, nyert a DVTK az Újpest ellen

Az Újpest a 92. percben még vezetett Miskolcon; 2-1-re nyertek a hazaiak az élvonal hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1 (0-1)
Diósgyőr, játékvezető: Bognár T.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Nemes – Manjrekar (Grumics, 56.), Egerszegi – Bacsa, Nikházi (Bognár I., 37.), Barczi (Takács T., 75.) – Novothny. Edző: Bekő Balázs
Újpest: Balajcza – Nagy G., Litauszki, Kálnoki Kis (Vadász V., 87.), Mohl – Bardhi, Szankovics, Balogh B., Hazard (Filkor, 81.) – Sallói D., Diagne. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Bognár I. (92.), Tamás M. (93.), illetve Balogh B. (tizenegyesből 14.)

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a Diósgyőr a sorozatban 13 veretlen bajnokival büszkélkedő Újpestet fogadta.

Az ötödik percben egy diósgyőri támadás végén Barczi lőtt két védő szorításában mellé. A 14. percben szinte a semmiből szerzett vezetést az Újpest: Balogh Balázs egy kezezés után megítélt büntetőt váltott gólra (0-1). A 22. percben Rados semlegesített egy újpesti lövést, majd Bardhi löketét blokkolták a védők.

A 29. percben ismét Balogh kevergetett a DVTK tizenhatosa előtt, de Rados szögletre mentette lövését. A 34. percben a kapufa segítette ki a diósgyőri kapust: Nagy Gábor lőtte telibe a lécet. Nem sokkal a játékrész vége előtt Bacsa indult meg egy bedobás után, Mohl azonban tisztázott a tizenhatoson belül cselezgető támadó elől.

Négy perc telt el a második félidőből, amikor Bardhi élesen csapódó szabadrúgását Rados ütötte vetődve szögletre. A hatvanadik percig kellett várni a következő nagyobb izgalmakat rejtő jelenetsorra: Bognár előbb Novothnyt lőtte hátba a tizenhatos vonaláról, majd ismétlésébe egy védő vetődött bele. A fordulásból az Újpest is eljutott a kapuig: Balogh lövését védte Rados.

A 75. percben Bardhi lőtt távolról, azonban labdája méterekkel elkerülte a kaput. A nyolcvanadik percben gyors akciót vitt végig a diósgyőri jobb oldal, Bognár beadásába viszont Litauszki belevetődött, s szögletre mentett. A 92. percben érett góllá a diósgyőri fölény: Bognár István mintegy 25 méterről tekert a kapuba egy szabadrúgást (1-1). Hatalmasat hajrázott a Diósgyőr: a 93. percben Tamás Márk fejelte a hálóba Bognár szögletét (2-1) – a ráadásban nyerte meg a meccset a DVTK.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte.

Az első félidő elsősorban a labdarúgás minden csúfságát mutatta be, ami szépség jellemzi ezt a játékot, abból alig láttunk valamit. A második félidőben az Újpest azt csinálhatott volna, amit akar, de nem tudott élni a lehetőségeivel – lehetett látni, még négy a kettő ellen sem tudták lejátszani a labdát, így nem született meg a második gól. A ráadás öt perce hozta meg azt, amit a Diósgyőr már egyszer átélt a másik oldalon: a hajrában nyerte meg a mérkőzést három labdarúgásra emlékeztető mozzanatból. Az Újpest sima három pontot engedett ki a kezéből. A DVTK a szerencsének és a lelkesedésének köszönhetően nyert úgy, hogy a hosszabbításig igazándiból egyik csapat sem tudott két-három passzt megtenni a meccs során. Gratuláció jár a Diósgyőrnek, hiszen az utolsó öt percben a harcosságának köszönhetően be tudta gyűjteni a három pontot.

A közönség dicsérendő, hogy ilyen játék mellett is végig űzték, hajtották a csapatukat, a játékosokon pedig érezhető volt, hogy a gyenge játék ellenére is végig bíztak magukban, hiszen ehhez a sikerhez ez is kellett. Kilencven percen keresztül esélye sem volt a győzelemre a Diósgyőrnek, míg az Újpest egy okos helyzetkihasználással el is dönthette volna a meccset. Ilyenkor persze padlóra tudja küldeni a csapatot az egyenlítő gól, de nem szabadna veszíteni. Egy újabb koncentrációbeli hiba, s milyen a sors: az a játékos, aki a Diósgyőrnél hibázott, s majdnem elment rajta a mérkőzés, az megszerezte a három pontot a csapatának.

Olvasói sztorik