NB I

Győzelmével üldözi a Fradit a Haladás

A Békéscsaba későn hitte el, hogy lehet keresnivalója, Németh Márió gólja három pontot ért.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-1)
Békéscsaba, 1500 néző. Játékvezető: Berke
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Fehér Zs., Balog Zs., Fabio – Korudzsijev (Spitzmüller, a szünetben), Piermayr – Calvente, Viczián, Laczkó (Szalai D., 80.) – Punosevac (Szilágyi, a szünetben.). Edző: Zoran Szpisljak
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Iszlai, Th. Wils, Németh M. – Ugrai (Nagy P., 61.), Popin, Halmosi. Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Németh M. (27.)

A sereghajtó Békéscsaba a remekül rajtoló, ennek köszönhetően a tabella harmadik helyén álló Haladást fogadta az élvonal hetedik fordulójában, szombat este.

Álmosan indult a találkozó, sokáig úgy tűnt mindkét csapat saját biztonságát helyezi előtérbe. Nagy meleg volt, talán ez is rányomta bélyegét produkciókra. Az első helyzetre péládúl egészen a 18. percig kellett várni, ekkor Ugrai lövését védte bravúrral Mursits kapus. Aztán tíz perccel később a szombathelyiek üdvöskéje Németh Márió már nem hibázott.

Németh váratlanul szánta el magát lövésre, jó 20 méteres lökete a bal alsó sarokba kötött ki. 0-1.

Thomas Wils viszont valahol elvesztette góllövő cipőjét. A belgának az Újpest ellen meccslabdája volt, akkor 3 méterről nem tudta berúgni, most az első félidő hajrájában 11 méterről bombázott a kapufára a Haladás középpályása. Ennek ellenére Haladás előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt sem kezdték nagy iramban, a Békéscsaba kettőt cserélt, de helyzetekig hosszú-hosszú percekig nem jutottak. Sőt a Haladás újabb gólokat lőhetett volna. Előbb Halmosi, majd Popin hozott rossz döntést a kapu előtt.

Úgy tűnt a Békéscsaba a 70. percben hitte el először, hogy lehet keresnivalója. Előbb Bényei lőtt fölé, majd nem sokkal később Viczián fejelt pár centivel mellé. Utóbbi volt veszélyesebb.

Újabb gól azonban nem született, a Haladás folytatja nagy menetelését és marad a tabella második helyén.

– Az első félidőben mezőnyfölényt harcolt ki a Haladás, és szerzett egy gólt távolról. A második felvonásban átvette a játék irányítását a Békéscsaba, voltak is lehetőségei, de ezek célt tévesztettek. Egy pontra rászolgáltak volna a hazaiak a második félidő alapján. Nem lesz egyszerű kijönni ebből a rossz sorozatból… A Haladás nagyon jó összetételű csapat, a fiatalok és a rutinosabbak kiválóan kiegészítik egymást, és előrefelé elég jól játszanak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa.
Olvasói sztorik