NB I

Ma sorsolnak a Magyar Kupában

Az élvonalbeli csapatok a 32 közé jutásért sem kerülhetnek szembe egymással.

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ budapesti székházában kedden rendezik a Magyar Kupa második fordulójának sorsolását. A versenykiírás szerint ebben a körben szeptember 23. szerda a hivatalos játéknap, és az egymeccses párharcok során a tét immár a 32 közé jutás – írja a Borsod Online.

Négyen már ott vannak, ugyanis a nemzetközi porondon indult csapatok (Videoton, Ferencváros, Debrecen, MTK) még ebben a körben is kiemeltek, és csak a harmadik fordulóban kell bekapcsolódniuk a küzdelmekbe.

A mostani sorsolást 56 együttes várja, az első fordulóból továbbjutott 51 gárda és öt olyan szerencsés együttes, amely az első fordulóból ellenfél híján játék nélkül jutott tovább (Andráshida, Balatonfüred, Somoskőújfalu, Inter CDF, Géderlak).

Területi kiemelés ezúttal sincs, viszont a sorsoláskor az élvonalbeli csapatok még mindig nem kerülhetnek egymással szembe, míg a különböző osztályú együttesek összepárosítása esetén az alacsonyabb osztályú gárda lesz a pályaválasztó. Azonos osztálybeli együttesek esetén az a csapat játszik hazai környezetben, amelyiket először húzzák ki.

A sorsolásra váró csapatok között mind a nyolc élvonalbeli gárda ott van, a másodosztályúak közül 13-an, a harmadik vonalból húszan, a negyedikből 15-en.

A Magyar Kupa mezőnye a 2. forduló előtt

NB I (8 csapat): Diósgyőr, Békéscsaba, Bp. Honvéd, Paks, Puskás Akadémia, Szombathelyi Haladás, Újpest, Vasas

NB II (13 csapat): Mezőkövesd, Ajka, Csákvár, Balmazújváros, Budaörs, Gyirmót, Kisvárda, Sopron, Soroksár, Szeged-Grosics, Szolnok, Vác, Zalaegerszeg

NB III (20 csapat): Cigánd, Tállya, Tiszaújváros, Andráshida, Balatonfüred, BKV Előre, Budafok, Cegléd, Diósd, Dorog, Dunaharaszti, Gyula, Komló, Kozármisleny, Nyíregyháza, Pénzügyőr, Rákosmente KSK, Somoskőújfalu, Szekszárd, III. Kerületi TVE

Megyei bajnokság (15 csapat): Ásotthalom, Bácsalmás, Bonyhád, Celldömölk, Géderlak, Gyöngyös, Hajdúböszörmény, Inter CDF, Mátészalka, Mezőhegyes, Nagyecsed, Siklós, Tiszakanyár, Velence, Vép

Olvasói sztorik