NB I

Most is a végén egyenlített az Újpest

A házigazda lilák 1-1-et játszottak a Bp. Honvéddal az élvonal ötödik fordulójában.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Újpest FC – Bp. Honvéd 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4200 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Nagy Gábor, Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl – Szuljics, Szankovics, Balogh B., K. Hazard (Vadász, 64.) – Bardhi (Cseke, 75.), Perovics (Tóth P., 64.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Honvéd: Kemenes – Baráth, Bobál D., Lovrics, Botka – Kamber, Nagy Gergő, Vécsei – Youla (Délczeg, 75.), Holender (Gazdag, 80.), Prosser (Vernes, 56.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Tóth P. (88.), illetve Youla (63.)

A hosszú ideje veretlen Újpest a viszonylag jól rajtoló Bp. Honvédot fogadta az élvonal ötödik fordulójában, szombat délután.

Változatos mezőnyjáték és kisebb lehetőségek után az első félidő hajrájában alakult ki a meccs első nagy helyzete: Youla cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövésébe azonban beleért egy védő, így előbb az oldalhálóba, majd onnan szögletre pattant a labda, pedig nagy lehetőség volt. A hosszabbítás pillanataiban Bardhi szabadrúgását Kemenes vetődve fogta, majd Balogh Balázs bravúros labdaszerzése és Mohl Dávid beadása után a labda szinte a gólvonalon gurult végig, de nem érkezett senki.

Kiegyenlített volt az első félidő, többet birtokolták a labdát a hazaiak, de a kispestieknek is voltak lehetőségeik. A szünet után Youla kísérletezett kétszer, ezúttal sem járt sikerrel, de a 63. percben igen, amikor Kamber bedobása után közelről a hálóba lőtt (0-1). Hat perccel később Mohl húszméteres szabadrúgását Baráth fejelte ki a gólvonalról. Egy-két másodperctől eltekintve csak az Újpestnél volt a labda, de veszélyes helyzeteket mégsem tudott kialakítani. Aztán a 88. percben Balogh Balázs szöglete után Tóth Patrik volt eredményes (1-1), a lilák tehát a Puskás Akadémia elleni meccshez hasonlóan most is a végén egyenlítettek – tudósított az Újpest FC honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Tóth András, az Újpest egykori válogatott játékosa értékelte:
A hangulat remek volt, a játék viszont sok kívánnivalót hagyott, főleg az Újpest részéről. A Honvéd az idegenben ismert játékot választotta, ügyelt arra, hogy ne kapjon gólt, miközben kontrákra törekedett. Az első felvonásban a hazaiaknak mindössze egyetlen kapura lövésük volt, az is inkább csak próbálkozásnak nevezhető. A második félidő a kispestieknek jobban sikerült, egy bedobás után találtak egy gólt, és úgy érezték, ezzel elérték azt az eredményt, amiért jöttek.
A hajrában az újpesti szurkolók biztatása ismét fergetegesre sikeredett, és egy szöglet után a fiatal Tóth Patriknak sikerült egyenlítenie. Utána próbált mindent megtenni a győztes gólért a házigazda, de ez már a veszett fejsze nyele volt. Óriási hangulat és sportszerű szurkolás volt, nem bántották egymást a drukkerek. Az Újpest veretlensége megmaradt, de a döntetlenek a hárompontos rendszerben nem sokat érnek.
Olvasói sztorik